От х:

Днес в x:

Цветанов: Страната ни се движи в позитивна посока

Хоризонтът на парламента е четиригодишен мандат, нормално е председателите на парламентарни групи да работят в една посока и да водят диалог по всички теми. БСП се стараят да провокират парламентарното мнозинство и изпълнителната власт. Ясни са приоритетите за българското председателство, хубаво е, че България успя да изведе сред водещите и темата за Западните Балканите. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ. По думите му България може да бъде регионален лидер.

Темата "НДК" беше повдигната от БСП, ние подкрепяме всяка инициатива за прозрачност, затова беше създадена и Комисията за НДК. БСП са притеснени, те не могат да осъзнаят, че изборите приключиха. Те могат да се върнат в политическия мач когато са част от общите цели на българското правителство, заяви Цветан Цветанов.

Той поздрави външно министерство и всички, които имат отношение по предстоящото подписване на Договора за добросъседство с Македония. Това, по думите му, ще доведе до намаляване на напрежението в отношенията с югозападната ни съседка.

Не се водя от лични нападки, мога да ви уверя, че разговорите на чисто институционално ниво се водят в интерес на обществото. Личните неща са извън политиката, каза още Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Управленската програма е готова, тя трябва да бъде график за реализирането на секторни политики. Смятаме, че е много по-важно да имаме детайли със срокове, които ще дадат отговор на всички популистки изказвания от страна на БСП. Управленската ни програма е много стойностна.

По отношение на доходите, Цветанов каза, че минималната работна заплата в края на мандата ще достигне 650 лв., а средната - 1500 лв.

Страната ни се движи в позитивен план, каза Цветанов. С Обединените патриоти работим изключително добре, каза председателят на ПГ на ГЕРБ и благодари за коректността в отношенията с коалиционните партньори.
 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини