От х:

Днес в x:

Самоубийството при тинейджърите трудно се разпознава

Няма маркери и е трудно да се разпознае самоубийството в тинейджърска възраст. Това сподели в ефира на Нова телевизия детският психолог Младен Владимиров по повод интернет предизвикателството "Син кит".

Владимиров обясни, че точно това е възрастта, в която човек търси себе си и търси начини да се докаже пред значимите други. Според него се случва нещо, което се нарича "феномена на студента по медицина" - когато те учат нещо, след това се разболяват.

"Разпознаването на самоубийство, особено в тинейджърска възраст, е много трудно и няма ясни маркери или алгоритъм. Важното е да говорим за нещо друго - за това, че по-голяма част от децата приемат случващото се в интернет за нещо вярно", каза Владимиров.

Психологът отбеляза още, че децата не разпознават и фалшивите новини. Той подчерта, че голяма част от тинейджърите искат да се доказват чрез екстремни селфита.

Владимиров е на мнение, че полицейският подход към децата не е решение.Доверието се печели в ранна детска възраст. Според детския психолог най-добрата превенция е близката връзка между детето и родителя.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини