От х:

Днес в x:

Забраната за ползване на водата отпада в три димитровградски села

В три димитровградски села - Ябълково, Бодрово и Радиево към момента питейната вода не съдържа уран. Това сочат последните изследвания, предоставени от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Хасково. В тези три села отпада наложената преди два месеца забрана за ползване на водата за битови нужди.

Припомняме, че това се случи в средата на май, когато в чешмите на  общо 11 димитровградски села бе засечена висока алфа активност. Преди месец  отпадна ограничението за ползване и за водата в селата Крум, Горски извор, Черногорово, Воден, Скобелево и Крепост, 

Само в село Сталево остана ограничението за ползване на питейната вода, допълват от РЗИ.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ви
    ВиК
    2 0
    20:08, 15 юли 2017
    Само лъжат!!!!!
  • 2
    Лъ
    Лъжат
    1 0
    19:23, 16 юли 2017
    Кмета и управителя-монтажник на В и К лъжат поголовно. От тези двамата по-големи лъжци в областта няма! Лъжат РЗИ с едно старо Разрешение за водоползване. Така ли от РЗИ не се случи един компетентен да разбере, че за ПС " Крумска тераса" , ПС "Светлина", ПС "Бодрово" и ПС "Сталево" липсва Проект за учредяване на СОЗ и липсва Разрешително за водоползване, което значи,че няма обследване на вододайната зона от където се събира вода, няма физическо и химическо изследване на водата която се доставя на населението!

Случаен виц

Последни новини