От х:

Днес в x:

От 5 до 7 г. решетки за ограбения и пребит до смърт пенсионер

    Присъди от 5 до 7 г. лишаване от свобода наложи днес Хасковският окръжен съд на петимата младежи, които ограбиха и пребиха до смърт пенсионер в симеоновградското село Свирково. Най-тежки наказания от по 7 г. решетки отнесоха Божидар Димитров и Красимир Димитров. По 6 г. затвор бяха наложени на Христо Константинов и Георги Георгиев. Най-малкото наказание е за Александър Асенов, заради редица смекчаващи вината обстоятелства и заради факта, че той не е участвал пряко в грабежа.

    Делото срещу петимата младежи премина по съкратената процедура и подсъдимите признаха вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Така съдът беше длъжен по закон да намали с една трета наказанията, които им определи.

    Според разследващите в нощта на 16 срещу 17 април миналата година младежите са нападнали 72-годишния Господин Стайков в къщата му в село Свирково. Александър и Красимир останали да пазят отвън, а останалите трима атакували възрастния мъж докато спи, който бил психично обременен. Божидар го ударил в главата с дървена греда и нападателите започнали да търсят пари, при което се включил и Красимир. По-късно младежите продължили да налагат с дървени греди и камъни пенсионера, който починал два дни по-късно. От къщата му задигнали 390 лева, а по-късно младежите бяха арестувани. Повечето от тях не бяха навършили пълнолетие към момента на зверството.

    Присъдите не са окончателни и подлежат на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Я
      я
      20 0
      20:36, 13 юли 2017
      Чифутодемокрация.
    • 2
      ..
      ..
      23 -2
      21:17, 13 юли 2017
      Уникални закони..
    • 3
      Ба
      Бай Ганю
      47 -1
      21:53, 13 юли 2017
      Тези присъди са подигравка с паметта на Убития като куче мъж от циганите.Това ли е правосъдието и с такива присъди ли ще възпиране все по животинското поведение на Човекоподобните.Няма да казвам какво щеше да им се случи на тия по Бай-Тошово време.Затова тези гниди на ония години не смееха да гъкнат,а не като сега,да избиват бабите и дядовците по селата
    • 4
      Ба
      Бай Хой
      22 -1
      00:15, 14 юли 2017
      Смърт,смърт "око за 2 зъб за чене" само тогава ще има оправия
    • 5
      Ла
      Лаврентий
      25 0
      07:51, 14 юли 2017
      Утре отивам и убивам един политик,съдия,прокурор или полицай,няма значение,те всички са в кюпа и признавам всички факти и обстоятелства около извършеното престъпление.ТОГАВА!Ще се се съгласи ли съда делото да се гледа по съкратената процедура?Бедния човечец го претрепали 5-6 циганина,но тоя човечец кучета го яли,а за големците- открит и показен процес с доживотна присъда без право на замяна.ТОВА Е МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
      • Ха
        Хасковлия
        2 0
        17:32, 16 юли 2017
        И в кой кюп са точно.Турския тираджия дето удари и уби на място катаджия на магистралата до Пловдив получи година и шест месеца условно
    • 6
      Ха
      ХА!
      5 0
      14:31, 14 юли 2017
      Според заглавието, не стига , че е пребит и умял, ами и осъден !!!!! Да се смееш ли или да плачеш.....
    Последни новини