От х:

Днес в x:

Синът на Тръмп се е срещал с хора на Кремъл

Синът на президента Доналд Тръмп - Доналд Тръмп - младши се съгласил да се срещне с адвокат, свързан с Кремъл, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Вестникът разкрива, че срещата е станало по време на президентската кампания 2016 г. Синът на Тръмп се е надявал да получи компрометираща информация за кандидата на демократите Хилари Клинтън.

Председателят на кампанията на Тръмп, Пол Манафорт, и зетът му Джаред Кушнер също присъстваха на срещата, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Доналд Тръмп - младши призна за срещата с руската адвокатка Наталия Веселиниска.

"След като бяха разменени приятни комплименти, жената заяви, че има информация, че физически лица, свързани с Русия, финансират Демократическия национален комитет и подкрепят г-жа Клинтън", цитира Доналд Тръмп младши.

Изявленията й бяха неясни, двусмислени и безсмислени, не бяха предоставени никакви подробности или подкрепяща информация, а и бързо стана ясно, че тя няма никаква смислена информация, посочва синът на Тръмп.

Твърденията за връзките на кампанията на Тръмп с Русия хвърлиха сянка над първите пет месеца на работа на Доналд Тръмп в Белия дом, отвличайки вниманието от опитите на републиканците в Конгреса да ремонтират американските здравни и данъчни системи.

Кремъл отхвърли заключението на разузнавателните служби на САЩ, че Москва се е опитала да настрои изборите в полза на Тръмп, използвайки средства като хакерство в имейлите на старши демократи. Тръмп многократно е отричал за каквото и да било тайно споразумение

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини