От х:

Днес в x:

Путин е доволен от първата си среща с Тръмп


Руският президент Владимир Путин е доволен от резултатите от първата си лична среща с американския лидер Доналд Тръмп.
Това заяви вчера в интервю за телевизия "Россия-1" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БТА.

Разговорът на двамата президенти стана централно събитие на среща на върха на Г-20 в Хамбург, коментира освен това ТАСС.

"Мога еднозначно да кажа, че Путин остана доволен. И, честно да ви кажа, изобщо не знам за президента Тръмп, но ми се стори, че той също остана удовлетворен от тази среща", каза прессекретарят на руския президент.

По думите на Песков всички опити да се определи победител в хода на преговорите между двамата президенти представлява "абсурдна постановка на въпроса".

"В действителност, като се съди по това как премина тази среща, мога с увереност да кажа, че навярно победители са всички", добави говорителят на Кремъл.

Той подчерта, че инициативата за срещата между двамата президенти е дошла и от Москва, и от Вашингтон.

Песков отбеляза, че Путин е разговарял също със съпругата на Тръмп. Руският президент седял до Мелания Тръмп по време на тържествения обяд в чест на лидерите от Г-20.

"Президентът остана много доволен" от разговора, посочи Песков. "Те си говориха даже за дневния ред" на срещата на върха, отбеляза говорителят на Кремъл. Той припомни, че на работните сесии бяха обсъдени и въпроси като равенството между половете и ролята на жените в икономиката.

От своя страна Доналд Тръмп се постара да увери медиите в САЩ, че е бил твърд по време на срещата си с руския президент.
 

Коментари в сайта

Последни новини