От х:

Днес в x:

Разпръснаха над 120 кг отрови в шахтите на Хасково срещу гризачи

    Повече от 120 кг препарати срещу гризачи са разръснати в 2447 канализационни шахти на Хасково, съобщиха от отдел „Екология“. Срещу плъховете са заложени препаратите „Промадиалон“ и „Продифакум„.

    Две пръскания срещу листоврътка /вид гъсеница/ с хеликоптер са извършени в парк „Кенана“. Обработени са 1600 дка с препаратите „Димилин“ и „Акарзин“. Това са площите от началото на парка до Дома за стари хора.

    Три пъти са обработени зелените площи в Хасково срещу кърлежи, съобщиха от общинско предприятие “Екопрогрес“. След окосяване тревата е третирана с препарата „Бандит“. Препаратът е ефикасен и срещу бълхи. Срещу кърлежи са пръскани с препарати и зелени площи в селата на общината, а така също и в гробищните паркове.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ко
      компетентен
      6 -1
      13:28, 5 юли 2017
      Зърното,червеното е ланират.Другия препарат е ратицид.Незнам какви пари са платили общината,но ЧЕМИШАНОВА сигурно ми е таксувала цените на измислените /споменати/в статията препарати.Моля, някой по-компетентен направи справка кое колко струва и какво е платено от общината.
      • Ко
        КОМПЕТЕНТЕН 2
        2 0
        15:13, 5 юли 2017
        препаратите са евтини УСЛУГАТА е скъпа! Толкова ли няма компетентни чиновници да проверят правописа на активните вещества в биоцидите, диктуват грешно на журналистите, вместо "продифакум и промадиолон" да се чете бродифакум и бромадиолон - активни вещества на родентицидите. За времето на обработка въобще не е сега момента, третират се шахтите пролет и есен. Въобще не се съмнявам в професионализма на фирма ЧЕМИ, ако те са обработили. Трябва програма за обработките за поне 2,3 година напред за да има осезаем ефект. Но това е друга философия, както всичко в държавата ни се работи на парче,
    • 2
      Ст
      Стоян
      1 0
      15:48, 5 юли 2017
      Друга фирма ги е работила, канализационните шахти на Хасково.
    • 3
      Ко
      компетентен
      1 0
      16:00, 5 юли 2017
      Дали госпожата знае,че зърното е храна за гризачите и количеството Ланират,не ги трепи и още че този препарат не се използва за третиране на шахти и канализации,не е водоустойчив.Така е като некомпетентни хора се занимават с тия толкоз сложни,а,важни работи.В Екопрогрес/общинска фирма/работи ветеринарен лекар,можеха да се консултират,пък и да следи с какво третира Чемишанова,с какво количество,дали има сертификати.На сертификатите пише кой препарат за какво действа,при каква доза и кога се прилага.
      Това не е като да седиш едно време в канцеларията на дезстанцията.Но не е виновна тя,виновни са тия дето и пълнят касичката.
      С тая хладилна чанта,все едно на пикник е тръгнала.Защо не покаже оригиналните опаковки?
    • 4
      Ге
      Георги
      0 0
      19:11, 5 юли 2017
      Вие сте малоумни. До 15 мин. максимум отровата е стигнала до пречиствателната станция. И к`во правим, преливаме от пусто в празно.
    • 5
      Аз
      аз
      0 0
      01:48, 6 юли 2017
      На Банска и Градинска е пълно с плъхове вземете мерки.

    Случаен виц

    Последни новини