От х:

Днес в x:

Второ място в конкурс за Левски за първомайска ученичка

Виктория Николаева получи втора награда за проза във възрастовата група 5-7 клас на конкурса „Паметта за Левски днес“.

Събитието е посветено а 180-годишнината от рождението на Левски и е организирано от община Карлово и МОН и е с подкрепата на Регионалното управление на образованието.

За участие бяха изпратени творби от 216 ученици от цялта страна, разделени в две възрастови категории.

Виктория ще бъде ученичка в 6 клас на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и вече има няколко награди за литературните си опити, но с тази е особена горда, защото Левски е любимият ѝ национален герой.

Награждаването протече при изключително добра организация. Официалната част беше в залата на община Карлово – изключително емоционална, в тържествуващ патриотичен дух. Програмата включваше и посещение на къщата-музей „Васил Левски“. За разходката си там Вики сподели: „Цялата треперя от вълнение, защото стъпвам там, където е стъпвал и Левски“.

За второто си място Виктория Николаева получи грамота за участие в конкурса; почетна грамота на кмета на Карлово за родолюбие, патриотизъм и вярност към заветите на Апостола на свободата;книги за Васил Левски; календар; тениска с лика на Апостола; значка и парична сума от 200 лв., осигурени от община Карлово, както и албум, и диск с целия запис на тържеството, които ще и бъдат изпратени по-късно. 
На церемонията по награждаване присъстваха: Директорът на Национален музей „Васил Левски“ – Дора Чаушева, заместник-председателят на Общински съвет Карлово - Анастасия Чолакова, общински съветници, учители и общественици от града на Апостола.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Др
    Другите ученици
    6 -2
    15:29, 5 юли 2017
    Хубаво е в ,,Първомай Нет,, да публикувате творбата на ученичката Виктория Николаева,за да е прочетем и ние другите ученици!
    • От
      Отговор
      3 0
      17:34, 5 юли 2017
      Творбата на Виктория Николаева, както и всички други творби, участвали в конкурса имат авторски права и без съгласието на участниците не могат да се публикуват. :)
  • 2
    Др
    Другиге ученици
    2 -2
    20:44, 5 юли 2017
    Ами,ако са преписвали и плагиатствували от други автори? Кво праим тогава?
    • Къ
      Към другите ученици
      4 0
      22:21, 6 юли 2017
      Точно, защото не преписват и не плагиатстват от други автори, затова тези деца са уверени в себе си и печелят конкурси! Който го може, винаги го може! Не се косете и не завиждайте "Други ученици" , ами вземете участвайте и вие!
  • 3
    Къ
    Към другите ученици
    3 0
    11:09, 6 юли 2017
    Вие по себе си ли съдите за другите?!
  • 4
    Къ
    Към другите ученици
    4 0
    11:15, 6 юли 2017
    И още нещо: имате грешка в първата публикация: трябва да пишете "...за да Я прочетем..." вместо "...за да Е прочетем..."! Вероятно сте от тези, които преписват и плагиатстват. Не всички са като Вас!
  • 5
    Ин
    ИНТЕРЕСУВАЩ СЕ
    2 -2
    19:07, 9 юли 2017
    Уважаема Виктория Николаева,уважаеми родители на Виктория,моля Ви бъдете така добри и предоставете творбата на Първомай нет,за да стане достояние на всички заинтересовани-по този начин ще докажете на тези,които са скептични,че ученичката не е плагиатствала,а на нас,заинтересованите как едно дете в такава крехка възраст е съумяло да създаде творба,с която да спечели толкова престижно място!
  • 6
    Уважаеми "интересуващ се" и заинтересовани!
    Заповядайте в офиса на туристическа агенция Елиттуртранс на ул."Христо Ботев" 2, за да Ви предоставя творбата на дъщеря ми Виктория. Тъкмо ще се убедите, "как едно дете в такава крехка възраст е съумяло да създаде творба, с която да спечели толкова престижно място" На всеки „заинтересован” с най-голямо удоволствие бих дала по едно копие от творбата на Вики, стига това да му даде сили и желание да участва и той догодина в същия конкурс, но имам и едно условие - да пише творбата сам, в продължение на половин година и без да плагиатства, така както направи и Вики. И най-важното - Левски да е неговият любим национален герой!
    Уважаеми "интересуващ се" и заинтересовани, очаквам Ви! :)
Последни новини