От х:

Днес в x:

Новият електромобил на Fisker EМotion – 640 км с едно зареждане

Изображение 1 от 2

    От фирмата Fisker показаха прототип на луксозния електрически автомобил EМotion. Вече могат да се правят предварителни поръчки за колата, която ще струва 129 000 долара и чието производство ще започне през 2019 г.

    Автомобилът ще може да изминава 640 км с едно зареждане и има максимална скорост от 260 км/час. Производителят предлага интересна опция – зареждане за само 9 минути подсигурява изминаването на 100 км. Батерията на електромобила е произведена като е използван графен и е разработена заедно с фирмата Nanotech Energy Inc.

    Друга интересна характеристика на колата е, че тя има опция и за изцяло автономно движение. На всяка от седалките отпред и отзад има екрани, достъп до интернет и много забавления.

    Цената на EМotion показва, че Fisker иска да намери място в сегмента на луксозните автомобили и с показателите, които дава за разход на електроенергия и време за зареждане, може да стане конкурент на автомобилите движещи се с бензин или дизел.

    С тези показатели електромобилът на Fisker изпреварва Tesla S, която може да измине около 300 км с едно зареждане (Любопитно е, че Фискер и Илън Мъск имат съвместна история, за която и двамата предпочитат да не си спомнят).

    Моделът на Fisker показва по-добри показатели дори от бъдещето електрическо Porsche, което ще изминава 450 км с едно зареждане, ще има време за зареждане от 15 минути за част от капацитета на батерията и ще се появи на пазара през 2020 г.

    Подобна конкуренция може да бъде само положителна за все по-разрастващият се пазар на електромобили по света.

    Източник: http://megavselena.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини