От х:

Днес в x:

Rolling Stones спасили Metallica oт разпадане

Барабанистът на култовата група Metallica - Ларс Улрих (Lars Ulrich) заяви, че бандата дължи голяма част от популярността и успехите си на колегите си от Roling Stones. Легендите се явили вдъхновител за Metallica да продължи работата си в момент, в който били буквално пред отказване.
Както е известно, през 2003 г. фронтменът на Metallica Джеймс Хетфийлд се оттегли временно, за да лекува алкохолната си зависимост, което почти сложи край на изявите на групата.

"Обратът настъпи, когато през лятото на 2005 г., Rolling Stones се свързаха с нас и ни поканиха да ги подгряваме в Сан Франциско като част от турнето им. Това бе превратен момент за нас. Именно възможността да се изявим заедно, ни спаси от разпадане", призна пред "Rolling Stone" Ларс Улрих (Lars Ulrich).
Любопитно е, че преди изявата в Сан Франциско Mettalica не са били подгряваща група в продължение на цели 13 години. Желанието да са на една сцена с рок динозаврите обаче, сложило край на този период.

"Бяхме свирили с AC/DC, Deep Purple, Guns n Roses, Iron Maiden. Единствено с Rolling Stones не се бе случвало и отдавна имахме желание да го направим. За нас беше възможност, която просто не биваше да пропускаме", завърши Улрих.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини