От х:

Днес в x:

„Забавно лято“ - хапче срещу висенето пред компютъра

    Два часа без телефони, но улисани в интересни игри. Това успяват да постигнат участниците в проекта “Забавно лято“ на Младежкия център.

    Зависимостта на младите от комуникациите в интернет макар и трудно, не е невъзможно да бъде преодоляна, та дори  и за части от деня. Стига възрастните да са настоятелни и да ги насърчават. Занимателните игри на открито, нови за настоящото поколение, се оказват  “хапче“ за подрастващите.

    В “Забавното лято“ на Младежкия център, което всеки делничен ден от 10 до 12.30 часа се включват десетки деца от града, телефоните са табу. Обаче за сметка на това топчетата, обръчите и въжетата са атрибутите, разрешени за всеки.

    И днес началото на алеята в парк “Кенана“ беше огласена от детска глъч. Много от децата признаха, че преди да се включат в проекта, никога не са скачали на въже, например. Други пък вече са горди, че могат да целят топчетата от далечно разстояние. А покрай забавните игри децата намират и нови приятели. Най-хубавото обаче е, че телефоните им остават за по-дълго от обичайното в джобовете, а вместо погледи вперени в тях, децата внимават за правилата на игрите. Чист въздух и много емоции, които не са онлайн – това е истинско детство. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Та
      Таня
      8 0
      14:02, 3 юли 2017
      Колко щастливи изглеждат децата тук,като играят едно с друго.Дано има повече такива мероприятия и за повече деца.
    Последни новини