От х:

Днес в x:

Фест на азиатската култура в Борисовата градина

    Фестивал на азиатската култура се провежда в Борисовата градина в София. Форумът се организира от дипломатическия корпус на азиатските държави и има за цел да популяризира културно-историческото наследство на континента Азия – изкуство, специфични занаяти, фолклор, кулинария.

    Той е организиран от посолствата на Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония.

    Фестивалът започна в 11:00 ч. и ще продължи до 20:00 ч. Събитието бе открито от вицепрезидента на България Илияна Йотова, министъра на туризма Николина Ангелкова, , Н. Пр. посланикът на Индонезия г-жа Сри Астари Расджид, Н. Пр. посланикът на Палестина д-р Ахмед Ал Матдбух и представители на дванадесетте азиатски посолства у нас.

    Те посрещнаха посетителите на екзотичното събитие със специално организиран парад, в който се включиха лично посланиците на 12-те държави и над 50 атрактивни азиатски изпълнители в традиционни костюми.

    Над 120 участници и над 30 активности от екзотичния континент ще бъдат представени в неделния ден – сред тях типични за азиатската култура танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции.

    За децата са предвидени различни занимания, сред които китайски начин за изрязване на хартия, индонезийски игри, представяне на косплей герои от Япония и други. Посетителите на Фестивала ще могат да се снимат с участниците в специалния фото-кът. Партньор на събитието е Международният дамски клуб, който ще продава талони за томбола за големите награди – 2 билета от Turkish Airlines до избрана азиатска дестинация и 15 ваучера за фитнес, масаж или спа процедури, осигурени от Виктория СПА.

    Източник: trud.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини