От х:

Днес в x:

Русия обвини САЩ, че готвят провокация в Сирия

Русия обвини САЩ, че подготвят провокация в Сирия, за която след това ще бъде обвинено правителството на Башар Асад. 

Съобщение идва, след като американското правителство предупреди, че Асад готви нова химическа атака, като посочи, че той ще плати "висока цена", ако го направи. 

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обяви, че Москва е получила информация, според която сирийски бунтовници вече са направили фалшив видеоматериал, с който да обвинят силите на Асад за използване на химическо оръжие. 

С подобна позиция излезе и сирийското външно министерство. От ведомството обявиха, че предупреждението на САЩ към сирийското правителство да не извършва нова химическа атака е безпочвено и зад него се крие оправдание за нова атака в Сирия от страна на САЩ, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Източник на сирийската държавна телевизия посочи, че обвиненията на Вашингтон за планирано от Дамаск химическо нападение са не само подвеждащи, но и "лишени от всякаква истина и не са базирани на никакви факти". 

През април САЩ нанесоха въздушен удар срещу сирийска военна база, която според тях е била използвана за смъртоносно химическо нападение.

Русия тогава обяви, че не е имало химическа атака, а жертвите са загинали под въздействието на отровни вещества, разпространили се във въздуха, след като сирийски военни самолети са атакували бунтовнически склад за химически оръжия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини