От х:

Днес в x:

Момичетата на ВК „Арда“ са пети в България

Изображение 1 от 3

    Марина Тодорова е най-добър блокировач в страната

    В държавното отборно първенство по волейбол момичетата до 13 г. на волейболния клуб „Арда“ – Кърджали се класираха на престижното пето място. От петте индивидуални награди на шампионата едната също е в ръцете на момиче от нашия отбор – Марина Тодорова бе обявена за най-добър блокировач на първенството. „Тимът на младите надежди с треньор Елин Карабашев написа нова страница в историята на кърджалийския женски волейбол“, категоричен е президентът на клуба Милко Багдасаров. Той не крие, че отишли на републиканските финали без никакви сериозни очаквания. От продължилото седмица първенство предполагали, че ще си тръгнат още на третия ден след предварителните групи.

    Общо 18 отбора от цялата страна участват във финалите, разпределени в три предварителни групи по 6 тима. След изключително силна и самоотвержена игра волейболистките на „Арда“  заемат заслужено първото място в своята група и се класират в така оформена първа шестица на България, борейки се за републикански медали.

    Във финалите ги очакват оспорвани битки с най-добрите в страната. Успяват да победят отборите на Видин и Димитровград, само още една победа ги дели от медал. По регламент играят всеки срещу всеки. „Успяхме да вземем две победи, имахме шанс за медали. До изиграването на последния мач нищо не беше ясно. Очарован съм от играта на всички момичета и им благодаря – направиха невероятни мачове“, развълнуван е треньорът Елин Карабашев.

    Благодарности изразява и ръководството на ВК „Арда“ към целия състав на отбора момичета до 13 г.: Мелина Шанкова, Реззан Исмаил, Мартина Георгиева, Десислава Мирчева, Марина Тодорова, Александра Илиева, Никол Тодорова, Стиляна Георгиева, Мариела Дякова, Роксана Топузлиева, Анна-Мария Славкова, Гюлчин Мустафа и Даниела Георгиева.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини