От х:

Днес в x:

Хасковски спасители на плажа направо от изпита на басейна

Изображение 1 от 4

    Неколцина от момчетата, които днес положиха практически и теоретичен изпит за спасители, заминават непосредствено след него на морето, където вече ги очакват на работа.

    Заради ниското заплащане и многото часове работа, от години по българското Черноморие се върти проблемът с недостига на спасители. За младите хора обаче това е възможност за припечелване през лятната ваканция, тъй като много от тях са ученици.

    12 плувци демонстрираха днес наученото през последния месец в курса за спасители в море и открити водни басейни. За повечето от тях този курс е надграждащ на предходния изкаран-за спасители в басейн.

    Изпитанията, през които преминаха бъдещите колеги на легендата от сериала “Спасители на плажа” Мич Бюканън, за заветния кетап, са четири. Те плуваха 100 м. свободен стил за норматив под 1,40 м., изминаха разстоянието от 25 м. под вода, плуваха и с плавници на 100 м, като трябваше да регистрират време под минута и 20 секунди, а за време под 1,10 м. трябваше да извлекът от 50 м. давещ се човек.

    „Момчетата са много редовни и те са сред най-добрите курсисти, които съм имал. Затова съм спокоен, че те ще вършат добре работата си, където и да се намират, като спасители“, похвали възпитаниците си Димо Димов.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      М.
      М.М.
      8 -1
      12:43, 28 юни 2017
      Да понаучите:
      Категория:Съкращения в българския език
    • 2
      Ер
      еро
      0 -1
      21:32, 28 юни 2017
      от удавниците се правят спасители. Докога ?
      • Зу
        Зузу
        4 0
        21:39, 28 юни 2017
        Не си бил/а там, така че не коментирай ако обичаш! :) Удавници няма, само здрави
        и нахъсани момчета, които със сигурност плуват много повече от теб!
    Последни новини