От х:

Днес в x:

Нови мерки: Спират от движение коли без катализатори

Както се правят проверки за неизправност на колите, така трябва да се прави и проверка за катализатор. И да се вземат мерки, включително и спиране на колата от движение, обяви министърът на екологията Нено Димов.

"Както не можете да карате кола, която има неизправна спирачка или кормило, така би трябвало да не може да карате кола, която има проблеми с очистващата система. Или изобщо няма катализатор", смята той.

"Съсредоточили сме се върху проблема с катализаторите, защото той ни помага да решим един от главните въпроси - чистотата на атмосферния въздух", каза Димов пред 24 часа.

Според него единият проблем е при първата регистрация на колите в страната. В пунктовете масово няма апаратура, която да измерва нивата на отработените газове, и се прави регистрация, без това да е проверено.

Вторият проблем са годишните технически прегледи, при които колите масово се пускат или без катализатори, или с неизправни и за това няма санкция.

Според министъра е важен и контролът по пътищата. "Както се правят проверки за неизправност, така трябва да се прави и проверка за катализатор. И да се вземат мерки, включително и спиране на колата от движение", коментира Димов.

Работна група от няколко министерства изготвя промени в нормативни актове. Димов смята, че пунктовете за технически прегледи, които пускат коли без катализатори, трябва да остават без лиценз.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    ОТВРАТ
    12 -4
    12:25, 26 юни 2017
    Що не си ебете майката ве. Кретени. Чудите се какъв хомот да му наденете на народеца. Не виждате мизерията, за катализаторите сте се хванали.
    • Ху
      Хулиган
      3 0
      13:09, 28 юни 2017
      Ако те не могат да си я ебат, аз ще им помогна!
  • 2
    Ап
    Апостол
    3 -7
    18:50, 26 юни 2017
    Аз пък не ща да дишам вредните газове на ОТВРАТ и... Виж коментара
Последни новини