От х:

Днес в x:

5 °C

НАП запозна администрациите с начините за получаване на удостоверения по електронен път

В Областна администрация се състоя работна среща на която присъстваха представители на всички общини в Пловдив област и експерти на НАП. Срещата имаше за цел да запознае администрациите как на практика могат да се възползват от услугите за издаване по служебен път удостоверения за наличие или липса на задължения от възложителите по ЗОП и във всички други случаи, при които е необходимо.

Услугите, които от две години са достъпни през портала на НАП за електронни услуги, целят значително облекчаване обмена на информация между административните органи в страната, което ще доведе до по-бързо и качествено обслужване на граждани и фирми и са предназначени за всички администрации в качеството им на възложители по ЗОП или на компетентни органа по КАО. Услугата осигурява по служебен път на необходимата информация.

От 1 януари 2016 г. искането за издаване на удостоверение съгласно чл.87, ал.11 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс  може да се подава от компетентен орган по Комплексно административно обслужване (КАО), или упълномощено от него лице, в компетентната териториална дирекция на НАП. Системата разпознава електронния подпис на заявяващия услугата, а удостоверението от НАП за липса или наличие на данъчни задължения се получава в седемдневен срок от подаването на заявлението по електронен път, когато е подадено в компетентна териториална структура НАП или в 14-дневен ако е подадено в друг офис на Агенцията. Органът по приходите, издал удостоверението изпраща като прикачен файл сканирано копие на удостоверението, посредством електронно съобщение, подписано с квалифициран електронен подпис (КЕП). Удостоверението важи в срок от един месец.

На срещата беше демонстрирано в детайли заявяването и получаването на справките. До момента всички общини в областта за заявили получаването на документи по електронен път, но някои от тях още не са се възползвали от услугата.

Бе взето решение, че при всички процедури ще бъде вписано изрично, че удостоверенията за липса или наличие на задължения ще бъдат изисквани служебно от администрациите.

Източник: asenovgrad.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.12.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини