От х:

Днес в x:

Само една фирма поиска да изкопае новите 4 кладенци за питейна вода

Комисия на община Хасково с председател зам.-кмета Евгени Консулов избра фирма, която да изгради 4 дублиращи кладенци за питейна вода в Северна вододайна зона.

Комисията е във връзка с процедурата за договаряне без обявление  заради създадена кризисна ситуация с лошата питейна вода на Хасково.

Средствата за новите съоръжения бяха отпуснати от Правителството в началото на май.

По обособената позиция 1 – за изграждане на 4 дублиращи кладенци в Северна вододайна зона, Общината изпрати покани към 6 фирми. Получена е оферта единствено от „Водно строителство Хасково“ АД. 

Всички дейности по поръчката  са за 402 100 лева. Това включва изработване на инвестиционен проект, авторски надзор, строително монтажни работи. Предстои сключване на договор с избраната фирма, която ще има 20 дни да проектира и 73 дни да изпълни реално задачата.

По обособена позиция 2-за изграждането на 3 тръбни кладенци в Източна вододайна зона бяха изпратени покани към 5 фирми. Подадени са оферти от двама участника- ДЗЗД “Балкангаз проект 2020“ и „Екотрадекс груп“ АД . При разглеждането на офертите комисията е констатирала пропуски и непълноти, затова е дадена възможност на фирмите да ги отстранят.  Двете фирми обаче не са представили документи  в пълния обхват, според изискавията на възложителя. Затова дружествата са отстранени от участие в договарянето. Заради неизбран изпълнител на поръчката ще бъде обявена открита обществена поръчка за избор на изпълнител за дублирането на трите тръбни кладенеца.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Об
    Обръщам внимание
    18 -20
    18:18, 23 юни 2017
    Вижте кои фирми са отстранени...и после пак говорете за лобизъм. Добре, че журналистите са ги пуснали с имената. Ония с големите усти няма какво да кажат. Всички реват за пари-ама ето хората обявяват да се свърши една работа и не кандидатстват точно тези които най-много дрънкат че не ги избирали тях. Пък тези които ги броят за "приятелски" ги отстраняват.
    АЗ като ви разправях , че по голям крадец и рушветчия от Георги Иванов няма, и че е супер че най после го сменихме вие ми обяснявахте как сегашния кмет не ставал -добър бил ама въртели го на проста си. Сега питам КОЙ го е въртял, като дето обяснявахте за тоя му отстраниха фирмата от търга???? Нали за него уж беше търга..а що го отстраниха? Защото се спазват законите, ей за това.
  • 2
    Ha
    Haha
    9 -4
    23:47, 23 юни 2017
    А бе какъв закон се спазва бе, ние да не сме балами, всичко е нагласено народе от фирмата до стотинката...
  • 3
    Со
    сокачев елекси
    4 -2
    16:57, 24 юни 2017
    Ей тоа ВНИМАТЕЛНИЯ цял доклад изнесъл Всичко било законно изобщо голям РЕД и ДИСЦИПЛИНА Абе ТАРИКАТ всички са убедени че власта отгоре до долу краде с ШИРОК ЗАМАХ ама ние сме МУХЛЮВЦИ и не ви сритваме по задниците
Последни новини