От х:

Днес в x:

БГ диджеи ремиксират "Mystery" с „Мистерията на българските гласове" (видео)

Няколко от най-добрите бъгарски диджеи ремиксираха "Мистерия" - новия сингъл на DJ Dian Solo с участието на „Мистерията на българските гласове".

Комбинацията от съвременна денс музика и автентичен български фолклор е добре дошла за зажаднелите български сърца. Оригиналната версия на "Mystery" се изстреля още в първата седмица на #10 в Националната класация за най-излъчвани БГ песни, а във втората седмица се изкачи до #8. 

В парчето е използван фрагмент от популярната и обичана песен „Ерген Деда" в аранжимент на Петър Льондев. Открояващият се женски вокал в композицията е на Амалия, която от няколко години е основна част от група Dirty Purchase.

Ремикс версиите са дело на едни от най-добрите диджеи - Stan Kolev, DiMO BG, Pacho & Pepo. И така е правилно и логично, след като български гласове могат да се чуят в саукдтрака на доста филмови продукции и тв сериали от различни краища на света - от американски до южнокорейски аранжименти, а мотиви от нашия фолклор придават мистичност, диво и древно звучене на драматичните моменти в сюжета. Беше въпрос на време да случи и у нас. Нека ни смятат за най-бедните, имаме нещо, което е много повече от пари. Дори да не харесвате особено това, което правят диджеите, няма как да не настръхнете от "Мистерия". Във видеолкиповете са включени и уникални кадри от дрон, заснети в най-красивите забележителности на нашата родина.

Оказва се, че "Mystery" набира популярност и извън пределите на България и вече е сред любимите пaрчета на някои от най-популярните диджеи в световен мащаб - Sagi Abitbul, DJ Tarkan, Manuel Riva, Andrey Exx, Chus & Ceballos, Sandy Rivera. Това съобщиха Cat Music/Animato Music, част от каталога на които е "Mystery". 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини