От х:

Днес в x:

Хванаха митничари, ”таксували” цистерни в Нефтохим

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима служители от Митническо бюро „Нефтохимически комбинат“ в Бургас за участие в престъпен сговор за подкупи.

Митничарите са задържани на 20 юни при съвместна операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните до момента доказателства в началото на 2016 г. тримата са се сговорили да искат и получават дребни суми от всеки шофьор на автоцистерна, който е искал да мине бързо през пункта. Точната сума на подкупите, които служителите са получили, предвид огромния брой камиони, преминаващи всекидневно през пункта, е в процес на уточняване. 

В рамките на разследването са разпитани десетки свидетели, имащи отношение към корупционната практика. Използвани са и СРС, които разкриват методите на престъпна дейност на митническите служители. 

С постановления на прокурор на двама от обвинените е наложено прокурорско задържане. На третия е наложена парична гаранция. 

Днес Специализираната прокуратура ще поиска от съда да наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата задържани от прокуратурата митнически служители заради наличие на опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини