От х:

Днес в x:

Сбъдната мечта за славейковци в подножието на Олимп

Изображение 1 от 4

    Веднага след края на учебната година петокласниците от СУ „П.Р. Славейков“ – гр. Кърджали заминаха за Гърция за едно по-нестандартно и в същото време вълнуващо приключване на учебните занятия. В Литохоро - Дом на 12-те древногръцки богове, в подножието на Олимп, те проведоха своя „Олимпийски празник 2017 г.“ . Сцената на техния празничен спектакъл беше в подножието на заснежените планински върхове, навярно служили за тронове на боговете.

    Едномесечни усилия на съставяне на текстове и подготовка на събитието положиха петокласниците и преподавателите им. Резултатът за тях, учителите и родителите им е повече от удовлетворяващ. Театралната постановка в тази свещена атмосфера бе неповторимо преживяване.

    Зевс – баща на всички богове и хора, и неговата прекрасна съпруга Хера посрещнаха своите гости и им връчиха грамоти. Трогателни бяха думите в „Молитвата на Хера“. Тя призова всичките богове на Свещената планина да изпратят своята топлина и запалят свещения огън в сърцата и душите на Славейковци, на присъстващите шампиони на шампионите в областта на словото, математиката, историята, музиката и спорта. Домакините почерпиха своите гости с божествен нектар и на сбогуване изразиха увереността си, че догодина ще ги очакват отново.

    Невероятното приключение продължи на Метеора – осмото чудо на света, съчетало природната красота с вековните християнски традиции.

    Децата са категорични, че така трябва да приключва всяка тяхна учебна година – активно, на красиво място, със запомнящи се преживявания, в които те самите са главните действащи лица. Защото да си просто зрител не е характерно за учениците на СУ „П. Р. Славейков“.

    Достойна награда за децата беше морето в Катерини Паралия. В групата на петокласниците имаше родители, които благодариха на учителите и на туристическата агенция „Маги-тур“ – Хасково за грижите и невероятния празник за децата.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини