От х:

Днес в x:

Борисов: Ще има промени в кабинета при неуспешна реформа

"Ще има промени в правителството, ако не се справят с опашките". Това заяви за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов

Думите му са по повод заканата да се бори с тромавата бюрокрация. 

Борисов изрази надежда, че административната реформа може да се случи до септември. И потвърди, че служителите, които отговарят за това, няма да излизат в отпуск. 

По думите му голяма част от публичните регистри, които са готови трябва да са приведени към работа до следващата сряда. Борисов поясни, че е направил проверка на столичния КАТ. Той коментира, че след това е станало ясно, че са нямали сайт, табели. По думите му е констатирано, че е нямало устройства, тоалетни. 

„Тогава започнахме да събираме браншови организации и институции, които имат отношение по въпроса. Бях изключително впечатлен от нотариусите, от тяхното ръководство. Те дадоха една много прагматична програма, как да сработят с КАТ. Тя вече е почти на финал и се надявам много скоро да заработи“, коментира Борисов. 

Според него екипите на МВР и държавната администрация разработват всички детайли, за да не направят нещо, което да има второстепенен проблем. Според него хората оценяват направеното.

„Много от колегите казаха, че хората забравят. Не, хората знаят“, коментира премиерът. Борисов допълни, че над 90 % от кадастрите са готови и могат да работят по електронен път. Премиерът коментира и критиките за надеждността на оградата по българо-турската граница: 

"Целта на нашето съоръжение е да подпомогне полицаите, жандармерията и армията в случай на голям бежански поток. Сега ще се сложат термокамери. Цялата ограда ще бъде в датчици и ще стане по-надеждна".  

Борисов заяви, че както е обеща ще се движат с "бронирани ладички".  

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини