От х:

Днес в x:

Кърпят селските улици в общината с 500 000 лв.

Ремонт на селски улици в общината за общо 500 000 лева ще бъде направен това лято, ако общинските съветници одобрят предложението на кмета Добри Беливанов за допълване на капиталовата програма за тази година. На пресконференция вчера от администрацията обявиха, че спестените средства от търговете за обществени поръчки, доброто изпълнение на приходите и някои други забавени плащания към общината са направили възможно включването на нови обекти в програмата. Освен това общината спестява доста пари за електроенергия, след като излезе на свободния пазар. Заместник-кметът Велин Балкански обяви, че в резултат на успешен търг администрацията е договорила да плаща на доставчика по 35 лева за мегаватчас по нощна тарифа и 75 лева за мегаватчас по дневна. Балкански допълни, че основният разход на общината – за уличното осветление, се таксува по нощната тарифа, така че икономията за бюджета е значителна.

Това направи възможно финансирането на допълнителни обекти, сред които е и ремонт на улиците по селата.

“Не става дума за основен ремонт, а за закърпване на уличните настилки, там, където има такива. Както знаете, улиците в селата са в окаяно състояние”, заяви другият заместник-кмет – Евгени Консулов, който също присъства на брифинга.

Ако в петък следващата седмица общинските съветници одобрят допълнението в капиталовата програма, има готовност веднага да се стартират тръжните процедури, допълват от администрацията. Оттам припомнят, че е в ход обществена поръчка за ремонт на градската улична мрежа за 950 хил. лв. Предстои отварянето на офертите и за ремонт на междуселски пътища за 1 милион и 200 хиляди лева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    На
    най после
    15 -5
    13:56, 22 юни 2017
    Обещаното си е обещано, никой до сега не се е сетил да влои половин милион лева в селски улици, никой до сега не се сещаше че та живеят хора. Адмирации за кмета и неговия екип!
    • Се
      Селски кмет
      6 -7
      14:17, 22 юни 2017
      Не бързай. Ще видиш сега на кои кметове ще се даде.Тогава се радвай. Иначе 500 000 лв са няма нищо за дупките по селските улици.
  • 2
    56
    567t
    5 0
    16:51, 22 юни 2017
    На честните на работещите,на милеещите за селото кметове.
  • 3
    Ас
    аскувлия
    4 -2
    17:00, 22 юни 2017
    Малево предвидено ли е? Че улиците са в отчайващо окаяно състояние от години!
  • 4
    Ами тази селска улица кога ще се оправи след още 35 години ли? Всеки идва с празни обещания. Как един не се намери да направи нещо?

Още новини

Последни новини