От х:

Днес в x:

Осмокласничка от Езиковата победител в състезание по изразително четене на немски език

    Осмокласничката Деляна Георгиева от Езиковата гимназия в Хасково зае първото място в Националния кръг на състезанието по изразително четене на немски език под мотото „Bulgarien liest vor“. Надпреварата се проведе в понеделник в София, а в нея участваха 16 ученици от цялата страна - победители в училищните кръгове на състезанието. Участниците са от гимназии, които работят по програмата DSD, а единственият представител за Хасковска област е Деляна.

    Състезанието включваше полуфинали и финали. Домакин на полуфиналите бе Deutsche Schule. Учениците бяха разделени на две групи по 8 човека, а всяка група е оценявана от тричленно жури. Учениците четоха текстове в оригинал, върху които са се подготвяли предварително. Целта на състезанието е да се стимулира четивната култура и да се повиши интересът към немската художествена литература. След това бяха излъчени шестима финалисти, сред които е и Деляна. Финалът се проведе в Немското посолство в София, където гимназистите четоха изразително и текстове, върху които не са се готвили предварително. В него Деляна впечатли шестчленното жури с блестящото си представяне.

    "Лично аз не чувствах голямо притеснение, докато четях. Стремя се да чета правилно, изразително и артистично. Имах предчувствие, че ще спечеля, но когато си чух името, бях радостна и изненадана. Винаги съм обичала немския език и съм искала да го изучавам"., каза Деляна Георгиева.

    Ученичката беше придружена в столицата от Дафинка Павлова – отговорник по проекта за ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“, а преподавател по немски език на победителката е Наталия Любенова.

    Националното състезание по изразително четене на немски език се провежде за трети път, а хасковската Езикова гимназия вече има двама победители – в първото и в третото издание на конкурса.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини