От х:

Днес в x:

Излезе клип на последното соло на Крис Корнел (видео)

"The Promise" на Крис Корнел е написана като финална песен за едноименния филм. Песента е и последният солов проект на Крис Корнел, реализиран преди смъртта му на 18 май 2017 г.

Корнел се съгласява да напише песента за филма "Обещанието" на продуцента Ерик Езралиан, тъй като темата на филма - арменският геноцид, не му е чужда. Съпругата му е от Гърция и семейството ѝ е било засегнато от геноцида.

Песента излиза като благотворителен сингъл на 10 март 2017 г..На 19 април 2017 г. Крис Корнел изпълнява "The Promise" на живо с барабаниста на Soundgarden Мат Камерън и струнен квартет в The Tonight Show с Джими Фалън. На 18 май 2017 г. светът загуби Крис Корнел

"The Promise" е с вокалите на Корнел и оркестров инструментал от Пол Бъксмастер, композитор, известен със сътрудничеството му с Елтън Джон и The Rolling Stones. Окончателният вариант е записан с 24-членен оркестър.

"Rolling Stone" отбелязва, че песента е различна от звученето, с което Корнел е известен в гръндж групата Soundgarden. Самият Корнел обяснява, че промяната в звученето е продиктувана от темата на филма и, че е искал да запише песента, сякаш е 1915 г. Не искал очевидни съвременни препратки, защото по онова време не е имало Бийтълс или Металика.

Клипът, който излиза сега е продуциран също от Езраилян. Участието на Корнел е било заснето в Бруклин през март, и е двойно по-ценно като свидетелство за по-малко известната алтруистична страна на музиканта. За официалния видеоклип Корнел, режисьорите Смит и Авис и продуцентът на филма Ерик Езралиан решават да разширят темата географски и във времето, като включват документални кадри с бежанци и от войните в Либия, Сирия и други места на исторически зверства.

"Той винаги проявяваше интерес как се чувстват другите и искаше да научи за живота им", казва Езраилян, филантроп и близък приятел на Корнел, пред "Rolling Stone". "Винаги питаше как би могъл да ми помогне с някои от различните проекти с некомерсиална цел, по които работех."

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини