От х:

Днес в x:

Пускат спрените кладенци, резултатите са добри

Резултатите от последните изследвания на водата са добри, каза шефът на ВиК Хасково инж. Тодор Марков. Той поясни, че предстои общо събрание с ръководството на Регионалната здравна инспекция в петък, когато ще се обсъди евентуално пускане на спрените Първа и Втора помпени станции. Ако от здравната служба дадат положителен отговор на първо време ще заработи отново само Първа помпена станция. Втора помпена станция вероятно ще бъде пусната на по-късен етап, тъй като там се правят нови връзки, реконструкции и почиствания. Идеята е като се пусне веднъж, да не се спира повторно, уточни инж. Марков.

Двете помпени станции бяха спрени в средата на април заради завишени нива на уран и алфа активност. Това обаче доведе до спад в нивото на водата в резервоарите, при което някои от чешмите присъхнаха. Стигна се и до режим на водата за една седмица. След пускане на спрените кладенци ще се предотврати последващ режим на водата в Хасково.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    11
    112233
    40 -3
    17:04, 21 юни 2017
    и колко са добри резултатите? дайте конкретните стойности, копие на документа от изследването. или ние хасковлии имаме право само да плащаме негодна "питейна" вода по 3лв кубика, но не и да знаем какво плащаме? и хайде вече някой да обясни от коя точно мина дойде урана, кой и как допусна алфа-активното замърсяване и най-вече как за няколко месеца без да се прави нищо и двете изчезнаха???
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    24 -8
    19:38, 21 юни 2017
    Ей,дойде ГЕРБ на власт и урана избяга.И той се уплаши от тия крадци.
    Бре ,бре............
  • 3
    Ст
    стар хасковлия
    5 -9
    09:07, 22 юни 2017
    Абе хасковлии нали си пиеха тази вода от време оно... Виж коментара
  • 4
    Ал
    Алфа
    0 0
    22:28, 22 юни 2017
    А де отидоха двато милиона за нови кладенци?????
Последни новини