От х:

Днес в x:

Григор Димитров ще търси първи четвъртфинал от февруари насам

Изображение 1 от 3

    Григор Димитров се изправя срещу французина Жюлиен Бенето във втория кръг на турнира на тревни кортове в лондонския клуб "Куинс". При победа българският тенисист ще се класира за първия си четвъртфинал от четири месеца насам.

    За последно Димитров стигна до финалната осмица в Ротердам, където беше спрян от Давид Гофен. Преди това в първите си три турнира за сезона той спечели две титли и игра полуфинал на Australian Open, но след надпреварата в холандския град записа осем загуби в 14 мача.

    Мачът между Димитров и Бенето е трети в програмата на централния корт и ще започне около 18.00 часа българско време. Преди това ще се изиграят две срещи. Доналд Йънг и Виктор Троицки дават начало на програмата в 14.00 часа, а след тях на корта излизат Жо-Вилфред Цонга и Жил Мюлер.

    Димитров и Бенето ще се срещнат за пети път. До момента двамата са разменили по две победи, като българският тенисист по традиция изпитва доста трудности срещу този съперник.

    Шампионът в "Куинс" от 2014 г. загуби последните си два двубоя с френския ветеран, без да спечели сет - 3:6, 5:7 на мастърса в Шанхай през 2014 г. и 4:6, 2:6, 4:6 на Australian Open през 2013 г.

    Двете победи на световния №11 са на швейцарска земя през 2012 г. - 7:6 (5), 6:7 (1), 7:6 (3) в Базел и 3:6, 6:4, 6:1 в Гщаад.

    Димитров остана най-високо поставеният тенисист в долната половина на схемата, след като във вторник отпаднаха вторият в схемата Стан Вавринка и третият Милош Раонич.

    Лидерът в световната ранглиста Анди Мъри също приключи участието си в първия кръг, а победи от поставените записаха само Димитров, Цонга, Томаш Бердих и Марин Чилич.

    При победа срещу Бенето българският тенисист ще срещне в четвъртфиналите руснака Данийл Медведев или участващия с "уайлд кард" Танаси Кокинакис от Австралия, който елиминира Раонич.

    Другият четвъртфиналист в долната половина ще бъде определен от мачовете между Бердих и канадския тинейджър Денис Шаповалов и между испанеца Фелисиано Лопес и Жереми Шарди от Франция.

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини