От х:

Днес в x:

Модерни сватбени атракции и авангардни костюми превземат Асеновград (Програма)

Фестивал на сватбените оркестри, модерни сватбени атракции, сватбени изложби-базари, тематични конкурси, състезания за публиката и много забавление. Това обещават организаторите на фестивала от Общината на всички, които през уикенда ще излязат в центъра на Асеновград.

Ето и програмата:

24 юни, събота

17:00 ч. "Музикален лъч" на Ловешки духов оркестър.

Градинката на Каварджията до пл. "Акад. Николай Хайтов"

18:00 ч. Откриване на изложба базар на атрибути, свързани със сватбената церемония и кулинарна конкурсна изложба "Сватбена пита"

Градска библиотека

19:00 ч. Първа фестивална вечер:

- Изпълнение на сватбени оркестри от Ловеч, Македония и Северозападна България;

- Състезания за публиката - ритуални сватбарски танци на любими музикални жанрове - танго, валс, фолклор, модерни танци и др.

- Ревю-конкурс за нетрадиционни и авангардни сватбени костюми - подводни, космически, исторически, от екзотични дестинации и др.

- Конкурс за най-смешни сватбени клипове - ще бъдат излъчвани на екран на сцената в тъмната част на деня /след 21:00 ч./

- Представяне и дефилета на асеновградски модни къщи.

25 юни, неделя

19:00 ч. Втора фестивална вечер:

Изпълнения на оркестрите "Феникс" - Пловдив, "Колорит" - Хасково, "Хебър" -Пловдив, "Млади тракийци" - Раковски, "Цариброд" - Димитровград, Сърбия

- Сватбарски скечове

Оркестровите изпълнения са с конкурсен характер. Ще бъдат раздадени 3 награди - за най-добър оркестър, за най-добър инструменталист и за най-добър певец. Ще ги оценява жури в състав:

Председател: проф. акад. Милчо Василев-ректор на АМТИИ композитор и диригент;

Членове ще са проф. д-р Любен Досев - преподавател по кавал в АМТИИ и доц. д-р Владимир Владимиров - ръководител катедра "Музикален фолклор" при АМТИИ и преподавател по тамбура.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини