От х:

Днес в x:

Нападнатото с нож момче пред столично училище е добре

Нападнатото с нож момче пред 23-то училище в столичния кв. „Редута” е добре и вече е изписано от болницата. Очаква се следващата седмица то да се върне в училище.

Причината за нападението е нелепа – момчето носело тениска на ЦСКА. Полицията издирва извършителите.

Според Ралица Енева, председател на обществения съвет към училището и майка на три деца, които учат там, около училищата не трябва да има заведения, където се струпват по-големи и по-малки ученици.

„Агресията често идва отвън, принудени сме да се ограждаме, да подсилваме охраната, защото има неприемливо поведение в обществото, което се толерира”, изтъкна тя.

Според психолога Иван Игов обаче охраната и оградите няма да решат проблемите с напрежението, многото деца в училище и пренасянето на неадекватни модели.

В конкретния случай той изтъкна, че сградата на училището е построена за 500-600 деца, а в момента в нея учат над 1500, наблъскани на две смени, с по 5 минути по-малко всеки час, което по думите му ограбва около повече от година образованието на тези деца.  

„Когато напрежението вътре не издържи, то се пренася навън”, коментира той. Според него държавата трябва да премахне формата на единните общообразователни училища, който е комунистическа отживелица.

Източник: http://btvnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини