От х:

Днес в x:

Време е за ваканция, славейковци получиха бележниците си на басейна

    "Време е за ваканция" бе мотото на традиционното тържество в плувния комплекс "Арпезос", което организираха славейковци по случай завършването на учебната година за учениците от 5 до 7 клас. Лятното настроение бе завладяло всички от сутринта и най-нетърпеливите се бухнаха в басейна въпреки утринната хладина. 

    62 грамоти за пълен отличен успех или принос за издигане престижа на училището раздаде с усмивка директорът Милко Багдасаров. Към тях имаше прикрепени и награди за стимул и постижения и през следващата учебна година. Най-много наградени имаше сред седмокласниците, които пребориха изпитанието, наречено национално външно оценяване, и вече се готвят за езиковите паралелки в СУ "П. Р. Славейков". Спортните отбори по волейбол момичета - 7 място в България и момчета - републикански шампиони на страната, по баскетбол - 5-ти в България, както и футболните тимове-победители в училищния турнир от 5, 6 и 7 клас получиха по една торта, за да подсладят празника. Торти имаше и за отбора по оказване на първа помощ и са добротворците от "Ръка за помощ".

    Големи красиви торти, надписани с името на СУ "Петко Рачов Славейков", имаше и за победителите в различните забавни игри, които Ученическият парламент подготвя на всеки 15 юни. Действително настана голяма забава, когато по двама представители от клас се включваха в обявяваните на момента игри. Петокласниците се потопиха в ритъма на лимбото, шестокласниците показаха издръжливост в танца на пингвините, а седмокласниците премериха сили в състезание по плуване. Всеки победител спечели торта за класа си.

    Не липсваха и музикални изпълнения за повдигане градуса на настроението. Момичетата от 5"а" клас танцуваха гръцки танц, а деветокласничката Йозлем представи песента "Аз искам" от любим тийнейджърски филм.

    Съвсем в духа на празника и за да покажат, че са напълно готови за лятото, момчета и момичета в бански костюми направиха общо скачане в басейна в края на тържеството. Водещите Антония и Катрина от 8"б" клас, които направиха своя дебют в това поле на изява, пожелаха на всички щастлива ваканция!

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини