От х:

Днес в x:

Астрофизик откри как да разшифрова извънземните съобщения

Астрофизикът Рене Хелер от Института Макс Планк за изследване на Слънчевата система в Германия предложи нов метод за разшифроване на съобщенията на извънземните.

Ученият предлага за разчитането на евентуалните послания от извънземни да се използват социалните мрежи. Той смята, че публичния достъп до данните ще помогне те да бъдат декодирани в сравнително кратки срокове.

Астрофизикът провел експеримент - кодирал съобщение, като след кодирането то представлявало последователност от около два милиона нули и единици, и го публикувал в мрежата. Желаещите да се пробват трябвало да разгледат шест въпроса, правилните отговори на които биха означавали, че са разбрали кодирания текст.

В резултат ученият получил около 300 отговора, 66 от които били верни. Половината от решенията били достигнати самостоятелно, другата половина - в дискусия, включително в социалните мрежи.

През май 2017 год. Хелер прогнозира кога човечеството ще може да  достигне десетте най-близки до Слънцето звезди. Това според изчисленията на физика ще се случи след около сто години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини