От х:

Днес в x:

Експерти: ДПС искала да повтори сценария с банковата криза

Оставката на правителството на Орешарски 2014 г. е моментът, когато ДПС решава, че ще повтори сценария с банковата криза от 1997 г.

Доган знае, че този сценарий му е проработил 1992 г. със Стефан Савов, повторил го е с Огнян Герджиков, защо да не го потрети по същия начин като повтори кризата от '97 г. 

Това заяви пред Bulgaria ON AIR  Румяна Коларова, политолог и секретар на президента Росен Плевнелиев. 

Публикуването миналата седмица на стенограмата от КСНС за КТБ през 2014 г. предизвика дебат между гостите в Bulgaria ON AIR. Румяна Коларова, заедно с финансовия журналист Мирослав Иванов "четоха между редовете" на 101 страници от разсекретения текст. (

"На 17 юни, 12 дни преди консултацията за КТБ, има решение на Консултативния съвет по национална сигурност за предсрочни избори. И след това решение се случва банковата криза. Сценарий, през който вече сме преминавали в България 1997 г.", обясни Коларова и настоя, че консултациите са свикани с цел тези събития да не се повторят отново. 

Мирослав Иванов вижда смисъл от публикуването на документа, като отбеляза две неща от стенограмата: "Първо, хамалският стил на говорене, който дължим на настоящия премиер. Начинът, по който се води консултацията показва, че институциите в държавата категорично не работят", твърди журналистът. 

По време на дискусията идва въпросът защо на медиите им е казвано да не публикуват много информация по случая, на което Коларова веднага отговори: "Коментарът какво ще излезе в медиите идва, защото всички (присъстващи на КСНС - бел. ред.) ги е страх какво ще направят хората в понеделник, защото е ясно, че медиите могат да сринат не една банка, а цялата банкова система". 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини