От х:

Днес в x:

Талантлив и самоук... българин – трети в "Гласът на Франция"

Незрящият французин Венсан Винел, който е роден в България и осиновен като малък от френска двойка от българско сиропиталище, се класира на трето място в риалити шоуто "Гласът на Франция", съобщават БТА като цитира френските издания "Воаси" и "Франс дю Диманш".

Венсан бе в отбора на певеца Мика. Победител в конкурса е Лизандро Кукси, който получи 32,4 процента от гласовете на телезрителите, следван от Люси с 26 процента, Венсан Винел с 23,7 процента и италианеца Никола Каваларо с 17,9 процента.

Във финалната вечер четиримата финалисти изпълниха по едно самостоятелно парче, по един дует със знаменитост и по един дует с треньорите си.

Неотдавна в интервю за френски медии Венсан Винел разказа, че е имал трудни ученически години, защото в образователната система когато един ученик е различен, той си остава такъв.

Венсан споделя, че е бил обект на дискриминация и подигравки, но допълва, че е човек с позитивно мислене и че всичко това не е попречило на желанието му да върви напред.

След като напуска колежа, Венсан учи две години в специализирано училище за акордьори на пиано, после постъпва в училище за радиожурналистика и накрая се посвещава на музиката. Неговите родители Брижит и Жан-Мишел го насърчават да продължи по този път.

Свири по улиците и на обществени места. Забелязан е от сътрудничка на риалити шоуто "Гласът на Франция", която чака приятелка на парижката гара Сен Лазар.

Там Венсан свири на пиано, поставено на разположение на хората, преминаващи в чакалните на гарата. Много бързо Венсан Винел се превръща в сензация във Франция и набира 6 милиона фенове.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини