От х:

Днес в x:

Задържаха изверга, опитал да изнасили и намушкал жена

23-годишен рецидивист с множество присъди и 45 регистрации за престъпления е задържан за бруталния опит за изнасилване на жена на 1 юни във Велико Търново.

Това съобщиха на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Димитър Машов и районният прокурор Тихомир Шабов. 

53-годишната жена бе нападната малко след полунощ на 1 юни на улица "Димитър Рашев" във Велико Търново, когато се прибирала от работа. Нападателят се опитал да я изнасили, но след като не успял, я намушкал с нож във врата и й нанесъл няколко удара по главата. След това избягал. Пострадалата бе приета в търновската болница с опасност за живота.

След една седмица упорита работа, криминалистите във Велико Търново са задържали извършителя. Той е от село Бистренци, Община Бяла. Мъжът е с 45 регистрации и множество осъждания като непълнолетен. Общият брой на прекараните от него години в затвора е 5 години. На 1 май той започнал  работа като общ работник в цех за кърпи във Велико Търново, обясни старши комисар Машов, цитиран от "Фокус". 

23-годишният мъж е направил пълни самопризнания. По думите му той е излязъл от дома си, за да извърши друго престъпление – кражба на кабели, но спонтанно е променил намерението си. Бил е употребил сериозно количество алкохол. Оказва се, че той е живял в близост до жертвата си. 

Жената, прибирайки се от работа, е нападната от неизвестно лице малко преди входа на блока, в който живее. Мъжът се е опитал да я изнасили. В борбата тя е получила удар с твърд предмет в областта на главата и в последствие е получила порезни рани в областта на шията. Извършителят е започнал да я влачи към близка местност до блока, но за щастие се е уплашил от фаровете на преминаваща кола и я е оставил“, допълни директорът на търновската полиция. 

Районният прокурор Тихомир Шабов съобщи, че мъжът е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение. 

Днес ще бъде внесено искане в Районнния съд за задържането му за постоянно под стража. Използвам случая да благодаря за работата на разследващия полицаи, наблюдаващия прокурор и другите служители от Районното управление в старата столица, защото за кратко време събрахме доста доказателства и успяхме да разкрием извършителя“, подчерта прокурор Шабов.

Жената вече е изписана от болницата и възстановяването й продължава вкъщи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини