От х:

Днес в x:

Без пълни отличници на изпита след 7 клас, няма и неграмотни с нула точки

За трета поредна година няма ученици от хасковска област, постигнали максимума от 100 точки на външното оценяване след 7 клас по български език и литература и по математика. Това заявиха от Регионалното управление на образованието в Хасково след обобщаване на резултатите от изпитите. От справката става ясно, че няма и ученици с 0 точки от двете препитвания.

Тази година седмокласниците са се представили сравнително по-добре на Националното външно оценяване спрямо предходната. За първи път обаче техните резултати се изчисляват в точки, а не в оценки. От РУО отчетоха повишение на средния брой точки и от двата изпита. Средният успех по БЕЛ миналата година е бил 40 точки, а тази се е повишил с 3 точки – тоест 43 точки. Толкова е и повишението на матурата по математика. От 27 точки средният успех се е увеличил на 30 точки. „Така че тази година випускът се е представил по-добре от миналогодишния“, казаха от РУО.

Двама са учениците, изкарали 99 точки по математика и един е с 97 точки по БЕЛ, което е съвсем близо до максималния брой от 100 точки.

Една от новостите тази година е, че ученици, които не са успели да се явят на някои от изпитите, все пак ще могат да кандидатстват в профилирани и професионални гимназии след 7 клас. От изпита, на който не са се явили, ще прибавят към общия си бал нула точки. Подаването на документи за първо класиране е от 16 юни и продължава до 22 юни.  

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Тт
    тт
    14 -1
    11:02, 8 юни 2017
    Как няма да могат да кандидатстват,като няма деца в Хасково? То и родителите им ги няма.Ведно с децата заминават да живеят там,където няма да умрат от глад, а и ще изпращат нещо на възрастните си родители.
  • 2
    Ра
    разбиращ
    5 0
    12:54, 8 юни 2017
    Ако обаче се види статистиката на сайта на Инспектората ще се види, че

    по Математика - 85 % от учениците имат до 50 точки
    91 % от учениците имат до 60 точки

    по Български език - 60 % от учениците имат до 50 точки
    70 % от учениците имат до 60 точки
    И тази статистика съвсем не е оптимистична.
  • 3
    Кр
    критерии
    8 -3
    13:17, 8 юни 2017
    Нямало неграмотни с 0 точки , :Д искате да кажете че всички са хомо сапиенс и разбират поне 1 буква ли?нямало неграмотни , смях в залата
  • 4
    Ло
    Лоша работа
    0 0
    17:48, 27 юни 2019
    Полуграмотни деца завършват училища в държава с полуграмотен премиер
    **** *******.
    И до седмици се Евакуират в чужбина.
    Нормална ситуация за Ненормална държава.
Последни новини