От х:

Днес в x:

Харманли срещу фургонното селище за бежанци заради липса на проект

Изображение 1 от 2

    Община Харманли скочи срещу изграждането на фургонното селище на територията на Бежанския център заради липса на проект за него, коментира кметът Мария Киркова. Тя посочи, че категорично подкрепя мотивите за отказ, които са посочени в Протокола с решението на експертния общински съвет на база на инвестиционния проект, изпратен днес до Държавната агенция за бежанците.

    „Липсва виза за проектиране, няма одобрен ПУП  ПЗ с определени градоустройствени параметри, няма представен Генплан, с който да се изяснява разположението на отделните групи обект, липсва разрешение от Басейнова дирекция Пловдив в частта за ВиК и т.н. Това са сериозни пропуски в проектната документация.”, заяви Мария Киркова и допълни: Потвърждавам категоричното си мнение, че като кмет на Харманли и като гражданин съм твърдо против увеличаване капацитета на РПЦ Харманли.

    За проблемните точки по проекта кметицата е уведомила днес и областния управител на Хасково Станислав Дечев.

    „Центърът е изключително под юрисдикцията на Държавната Агенция за бежанците. Областната администрация няма никакво отношение и ангажимент по проекта за фургонното селище. Аз съм се намесвал в центъра единствено в ситуации на криза, когато трябва да бъдат защитени правата на хората, или е нарушен дискомфорта на жителите на Харманли, и то по най-деликатния начин. Цялата документация за този проект от ДАБ се намира в общината. Аз не съм я виждал, но след като Мария Киркова казва, че има неуредици, я подкрепям в отказа. Трябва да се работи според процедурите“, коментира областният управител Станислав Дечев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ne
      Nemesis
      2 -1
      21:12, 7 юни 2017
      това не са бежанци ! това са преселници !!!

      Манипулирането с думи ...една вековна тактика.
    • 2
      Ко
      Косе Босе
      0 0
      15:16, 8 юни 2017
      Разбрах, че в тези фургони, павилиони или каквото и да е там са предвидени в едно помещение от 8 кв. м. да се настаняват 4 души. Питам се къде е "Хелзинкския комитет" и какви права защитава, а може би само тези, за които му се заплаща?
    Последни новини