От х:

Днес в x:

Apple анонсира на 18 ядрения iMac Pro – най-мощният Mac в историята (видео)

    Apple представи нова фамилия iMac Pro от клас работни станции.  Те са създадени за професионални потребители.

    Новите iMac Pro са най-бързите от всички създавани досега Mac. Те са оборудвани с великолепните 27-инчови дисплеи Retina 5K и се базират на процесорите Xeon с до 18 ядра. Поставена е графика, осигуряваща изчислителна мощност до 22 терафлопса. Корпусът на устройствата са с цвят „сив космос“, а новите професионални компютри дават възможност за редактиране на сложна графика, създаване на VR съдържание и 3D рендиране в реално време. Доставките на iMac Pro ще започнат през месец декември тази година.

    iMac Pro поддържа SSD с обем до 4 TB и до 128 GB ECC оперативна памет. Към четирите Thunderbolt 3 порта могат едновременно да се включат до два бързи RAID и два 5К монитора. За първи път в историята новият iMac Pro има Ethernet 10 Gb/s порт.

    Цената на новиятпрофесионален компютър iMac Pro е $4999.

    Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук направи големи анонси на WWDC 2017. Хиляди разработчици на софтуер, технологични репортери и феновете на Apple се събират в Convention Center в Сан Хосе тази седмица за годишното събитие на производителя на iPhone, по време на което се анонсира бъдещето на неговите продукти и услуги.

    Следващият iPhone ще трябва да почакаме още малко, но по време на WWDC 2017 бе представен новият таблетен компютър, слуховете за който се появявиха от няколко месеца. Таблетът iPad Pro се предлага три модела с 10,5, 9,7 и 12,9-инчов дисплей.

    Флагманът с 10,5-инчов дисплей има много тънки рамки, затова размерите му са почти колкото на 9,7 инчовия iPad Pro. Може да работи с честота 120 Hz, която автоматично се променя взависимост от съдържанието. При показване статични изображения, тя автоматично се намалява до 24 Hz и може да нараства до 60 Hz и до 120 Hz. Това осигурява дългото време на автономна работа, характерно за iPad. Резолюцията е 2048х1536 пиксела, яркостта 600 кандела на квадратен метър + специалната поддръжка на HDR видео. Apple подчерта, че 10,5-инчовият дисплей на iPad Pro е най-добрият в света.

    Производителността на iPad Pro  се осигурява от нов 6-ядрен 64-битов процесор A10X Fusion с 12-ядрен графичен ускорител. В сравнение с първия iPad, мощността на GPU е нараснала 500 пъти.

    Pad Pro идва с12 МР основна камера и 7 МР предна камера. Батерията осигурява до 10 часа автономна работа, а портовете USB-3 и USB-C поддържат бързо зареждане.

    Базовата версия на iPad Pro с 64 GB флаш-диск струва $649. Моделът с 256 GB има цена $749, а версията с 512 GB SSD се продава за $949.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини