От х:

Днес в x:

Nokia ще инсталира Skype

Компанията Skype се договори за заводско инсталиране на своята програма за интернет-разговори в мобилните телефони на Nokia, предаде Лента.ру.

Най-големият световен производител на мобилни телефони ще започне да инсталира Skype в някои от моделите си в третото тримесечие на 2009 г. В частност, Skype ще се инсталира на телефоните от серия N, включително на представения като мобилен компютър N97.

Версия на Skype за мобилни телефони вече съществува, но тя предоставя ограничени възможности на потребителите. Повечето мрежови оператори са против използването на Skype на мобилните телефони, опасявайки се от спад на печалбите, ако потребителите разговарят безплатно или срещу неголямо заплащане през Интернет.

Представителите на Skype, от своя страна твърдят, че печалбата ще се увеличи при използването на тяхната програма, тъй като потребителите ще започнат да използват повече Интернет-услугите на оператора.

Ежедневно на обаждания от мобилен Skype до друг мобилен се провеждат около милион минути разговори. Извършени позвънявания вече достигат 300 милиона минути.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини