От х:

Днес в x:

Царската гимназия с купа от Републиканските игри по лека атлетика

    Възпитаниците на гимназията по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” спечелиха купата от Републиканските ученически игри по лека атлетика в Сливен. В заключителния етап на състезанията за момчета от 8 до 10 клас хасковските ученици се класираха на четвърто място след основните лидери за последните години. Първенци са лекоатлетите от Варна, втори са от плевенско училище, а на трето място са Русе.

    За спечелване на купата за хасковската ПГДС допринесоха Мартин Бъчваров, Мариян Делиев, Кристиян Кехайов, Владислав Терзиев, Валентин Каваков, Николай Киримов, Хубен Колев, Ясен Кирев и Димитър Палазов.

    „За догодина целта ще е влизане в челната тройка. За съжаление обаче повечето от учениците, участвали в този отбор, няма да имат право да участват в състезанията по лека атлетика, тъй като вече ще са в 11 клас“, обясни учителят им по физическо възпитание Стайко Стоев. Той обаче заяви, че се гордее с успеха на възпитаниците си, тъй като по справки от протоколи от състезания от 20 г. насам хасковско училище не е участвало в републиканските игри. В тях участват 10-те най-добри отбора от страната, класирали се в предходните три етапа – общинско, областно и зонално състезание.

    Междувременно във физкултурния салон на Царската гимназия и в съблекалните тече ремонт.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Би
      бивш
      10 0
      14:20, 6 юни 2017
      Честито! Поздравления за момчетата и най вече за г - н Стоев! Още един път поздравления и дерзайте все така напред!
    Последни новини