От х:

Днес в x:

Погват шофьорите за алкохол и дрога, 3 пияни водачи спипани зад волана през почивните дни

За алкохол и дрога ще се гледат под лупа шофьорите по пътищата у нас и в цяла Европа. От днес страната ни е част от масираната полицейска акция на територията на Европейския съюз по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства.

В тази връзка пиян водач е бил с полицейска мярка на задържане вчера. Автопатрул от РУ Хасково го е задържал да шофира по улиците на града с наличие на 2,36 промила алкохол. За шофиране в нетрлезво сътояние е бил задържан и неправоспособен 31-годишен харманлиец. Той е хванат от униформените да шофира с 1,89 промила. Последното производства през почивните дни също е срещу употребил алкохол водач в Ивайловград. Задържан е 60-годишен с наличие на 1,23 промила.

Операцията ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Гражданите на всички държави членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.

По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини