От х:

Днес в x:

Първия бойлер, управляван през облака, е български

Първият в света електрически бойлер, управляван дистанционно чрез мобилно устройство, е дело на българската компания TESY. Уникалният Modeco Cloud e част от фамилия уреди на компанията с иновативна технология, които могат да се управляват в облака от всяка точка на света с помощта на мобилно приложение.

„Ние отлично разбираме от какво се нуждае съвременният човек и успяваме да внедрим подобни технологии в бита на българина”, заяви Жечко Кюркчиев, управител на TESY, като подчерта, че компанията първа в сектора внедрява подобни технологии.

ерията електрически бойлери Modeco Cloud функционират със специално разработена технология Insutech Plus за равномерно разпределяне на изолацията, благодарение на която се постигат изключително ниски енергийни загуби и висок клас на енергийната ефективност.

Отличителна характеристиките на Modeco Cloud са и два патента на TESY – иновативният Piston ефект за конструкция на струйника, който управлява смесването на топлата и студената вода и по този начин осигурява до 15% повече топла вода, и вграденият турболатор, който увеличава скоростта на преноса на топлина между топлообменника и водата за битови нужди с до 26%.

Новата функция за дистанционно управление на бойлера чрез мобилно приложение TESY Cloud е стъпка към визията на българския производител да се развива в областта на интернет на нещата (IoT).

Същевременно, TESY отвори нова лаборатория за изследвания, технически анализи и сертификационни тестове на електрически обемни и проточни бойлери и отоплителни уреди за дома.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини