От х:

Днес в x:

Двама рибари и половина се забавляват край Черногорово в първия законен ден за риболов

    Риболовците отново нарамиха въдиците и в първия почивен ден след отпадането на забраната за мятане на пръчките, са отново край водоемите.

    Тихомир и Стимона от Димитровград бяха сред десетките риболовци в първия почивен ден след отпадането на забрана за мятане на въдици край язовира до Черногорово. Децата демонстрираха майсторство във въдичарството, но на брега всъщност те бяха двама рибари и половина, тъй като във ваденето на улова им помагаше Джак ръсел териерът Тито. Тито повече лаеше и плашеше рибата с мятането си от време на време във водата, но стопаните му никак не му се разсърдиха, понеже освен целта –да напълнят рибарника, компанията от Димитровград беше се събрала край водоема и за отмра в почивния ден.

    Доволно изпразнили вече един живарник малко по-надолу са разпънали шатри за осигуряване на сянка и хасковлии, на гости имат и приятел от Плевен. А бивакът им се забелязва още от високото, преди да се спуснеш към водата, защото на върха на една от шатрите се вее трибагреникът.

    Шаран, костур и платика са най-честите видове, които вадят в момента риболовците.

    Рибарите вече са доволни, защото са  законни край водоемите.

    Със заповед на министъра на земеделието и храните забраната за улов на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти влезе в сила от 15 април.На  2-ри юни отпадна забраната за риболовство в обекти, които се намират до 500 м.надморска височина. До 15-ти юни забраната все още важи за тези на водоеми, които са до 1500 м.надморска височина. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини