От х:

Днес в x:

20 колектива идват в Хасково за фестивала “С песните на Ари“

    Конкурсът за стара градска песен “С песните на Ари“, който през тази година ще има своето 17-то издание е вече фестивал.

    Заради големият наплив от колективи, които са заявили желание да се включат на сцената на читалище “Заря“ програмата се разширява, отбеляза секретарят на културното средище Александър Милушев. Читалище с община Хасково са съорганизатори на песенната надпревара.

    За нея на 3-ти и 4-ти юни в областния град пристигат 20 колектива от цялата страна, които ще се включат в различните категории на фестивала. 20 ще са индивидуалните изпълнители, участват два квартета, ще се включат и пет дуета. Изпълненията им ще журира изцяло домакински състав. Председател на журито е дирегинтът на хоровете „ лира“ и „ Родна песен“ Вела Казакова. В оценяването ще й помагат Красимира Генева, която е преподавател по вокално пеене в Музикалната школа към Читалище “Заря“ и Нели Ангелова-концертмайстор на Духовия оркестър на Хасково.

    В първия фестивален ден от 18 часа ще има концерт на хасковските групи „Детелини“, Лотос бял“ и „ Нежни думи“, всички лауреати от предходни издания на конкурса.

    В рамките на фестивала ще бъдат дадени парични награди за най-добър състав, дует, индивидуален изпълнител, за най-добро изпълнение на песен от репертоара на патрона на надпреварата Аспарух Лешников. Ще бъде отличена и най-добрата авторска песен в стила на старата градска песен, приз ще получи и на-доброто изпълнение на шлагер от 60-те години на миналия век, за втори път в това издание на фестивала ще бъдат отличени и най-добрите акомпанятори.

    Красимира Славова  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини