От х:

Днес в x:

MediaTek започва серийно производство на 12-нанометрови мобилни чипове

MediaTek ще започне серийното производство на 12-нанометрови мобилни чипове в края на 2017 г., според източници от сектора. Фокусът за мобилни чипове на фирмата за 2017 г. ще остане на продукти по 16-нанометровата технология.

Очаква се 12-нанометровите продукти на MediaTek да бъдат от серията Helio P30. Популярната серия Helio чипове вече се използва от голям брой смартфони от всички ценови сегменти. Те са смятани за конкуренти на наскоро пуснатите в продажба чипове Snapdragon 630 и 660 на Qualcomm, произведени по 14-нанометровата технология Finn на Samsung.

Плановете на MediaTek за разгръщане на нова чип платформа за приложенията с изкуствен интелект ще станат ясни по-късно през 2017 г., посочват източници. Новата чип платформа за изкуствен интелект се очаква да започне да генерира приходи на тайванския производител още през 2018 г.

MediaTek беше първият производител на мобилни чипове, който пусна 10-ядрен процесор за смартфони, а последният 10-ядрен процесор на компанията Helio X30 е един от първите чипове, които ще бъдат произведени по 10-нанометров процес. Какво следва? Според слуховете компанията вече работи върху 7-нанометрови, 12-ядрени чипове.

Tech@Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини