От х:

Днес в x:

Свалиха нарушител от оградата на Белия дом

Неизвестен се опита да се прехвърли през оградата на Белия дом, но бе задържано от органите на реда, предаде БТА.

Сикрет сървис, която отговаря за охраната на президента на САЩ, съобщи, че е задържан мъж, който опитал да прескочи стойката за велосипеди, която се използва като бариера до северната ограда на Белия дом, пояснява Асошиейтед прес.

Неотдавна друг нарушител беше пробвал да влезе на територията на президентството по същия път.

Мъжът е отведен в полицията във Вашингтон и ще му бъдат повдигнати обвинения. За кратко полиция огради района около Белия дом, после достъпът бе възстановен.

Въоръжен доктор заплашвал Тръмп

А във Вашингтон, в "Тръмп интернешънъл хотел" е арестуван лекар от Пенсилвания, който изпратил съобщение, че ще посети президента с кола, натоварена с оръжия, съобщава още АП.

Полицаите са открили в автомобила на Браян Моулс пушка, пистолет и муниции. От полицията във Вашингтон съобщиха на пресконференция, че са действали по сигнал на колегите си от Пенсилвания.

Властите не съобщават какво може да е мотивирало мъжа. Страницата на Браян Моулс във Фейсбук е пълна с коментари и снимки, показващи подкрепа за Доналд Тръмп. 

Сикрет сървис смята, че той не представлява заплаха. Лекарят е обвинен все пак в нелегално притежание на пистолет и нерегистрирани муниции.

Днес той ще се яви на предварителен разпит в съда.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини