От х:

Днес в x:

Алис Фийби с китара и необикновен глас - Nostalgia (видео)

Алис Фийби Лу е само на 24 години, но има 2 албума с авторска музика. И това, което ще ви впечатли в нея, разбира се е музиката ѝ - искрена, малко сурова, богата и крайно некомерсиална. Но трябва да знаете, че Алис е поела съдбата си в свои ръце едва на 16 години. Това крехко като врабче момиче пристига от родната си Южна Африка в Париж именно на тази възраст и точно тогава взема решението на живота си.

Алис израства на планинската част на Южна Африка, като слуша записите на родителите си и учи театър, изкуства и музика в местното училище в Уолдорф. Расте независима и с желание за музика от всички стилове. Това многообразно креативно възпитание на Алис изиграва решаваща роля в нейния живот, когато през 2010 г. заминава на първото си пътуване до Европа по време на лятната ваканция. Вижда уличните танцьори в Париж и също започва да свири на улицата. Това ѝ осигурява достатъчно пари, за да финансира пътуването си. Обикаля цяло лято между Париж и Амстердам и получава непосредствен контакт с публиката на улицата. Алис се завръща в Южна Африка и завършва образованието си, но пътят ѝ е в Европа и в крайна сметка я отвежда в Берлин. Свободата на града е опияняваща и тя се потапя в творческия свят там. Обикаля Берлин само с китарата си, малък усилвател на количка и хипнотизиращия си глас. Нейният естествен талант и завладяваща музика карат хората да идват специално да я гледат и да купят дисковете ѝ. Сътрудничи с акустични, джаз и електронни музиканти. Макар че досега е предизвикала интереса на няколко големи лейбъли, желанието на Алис е да запази творческата си свобода. Затова тя се фокусира върху дигиталната общност верни свои фенове.

През 2016 г. Алис издава първия си студиен албум. Orbit включва девет повлияни от джаза еклектични песни, записани между Кейптаун и Берлин, всяка от които носи свежестта на нейния жив стил, привлекателен дух и демонстрира характерния ѝ глас. Резултатът е сложна комбинация от соул, блус и джаз, примесени с ретро, ​​битник и релаксиращи вокални хармонии, казано с други думи - просто Алис.

Видеото, което ви представяме, е също част от нововъзникващите явления в музикалния свят вследствие дигиталните глобални възможности на мрежата. Mahogany Sessions започва като блог за клубна и улична музика, но през 2010 се заемат с видеография и така в момента са отличен източник за оригинални изпълнения на стотици артисти. Атмосферата е необикновена - без ефекти, светлини, фрапантен монтаж - интимна и естествена. Изпълнителят на живо и вие, искреност без шоу, без билет, без разлика къде по света.

Music@Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини