От х:

Днес в x:

Сигнал: Смениха комисията за конкурса за секретар на общината със стара дата (обновена)

    Комисията за конкурса за секретар на община Хасково е била сменена със стара дата. Това твърди в сигнал до кмета шефът на правния отдел на администрацията Пламен Лечев. Той иска конкурсът да бъде отменен, защото е незаконосъобразен, като излага и други, юридически аргументи за това.

    Според Лечев комисията е била назначена със заповед от 29 май, ден преди изтичане на срока за подаване на документи. Малко след това обаче е била въведена в системата друга заповед, с дата 25 май, с която се определя напълно различен състав на комисията за конкурса. Според шефа на правния отдел, който е и един от кандидатите за поста, това опорочава процедурата и прави и двата състава на конкурсната комисия нелигитимни. По неофициална информация на Haskovo.net председател на едната комисия е бил заместник-кметът Велин Балкански, а на другата - другият заместник на градоначалника - Милена Трендафилова. 

    Припомняме, че конкурс за секретар на общината бе обявен на 21 май, след като дни преди това от поста бе освободена Биляна Димитрова. По-късно заповедта за уволнението й бе отменена, но тя не пожела да се върне в общината.

    Документи за конкурса е подала самата Биляна Димитрова, шефът на правния отдел Пламен Лечев, който сега иска процедурата да бъде отменена, както и Юмер Мерт, бивш кмет на село Козлец, и бившия шеф на ВиК Хасково Атанас Стоев Бързев.

    Тодор Кръшков

    Допълнение: По-късно от общинската администрация съобщиха, че конкурсът е спрян със заповед на и.д.кмета Евгени Консулов.

    Още по-късно пък се обади и Евгени Консулов, който обясни как се е получиха конфузната ситуация с двете заповеди. По думите му на 29 май изтичал срокът за подаване на документи за конкурса, той проверил в деловодството и видял, че няма назначена комисия. Затова пуснал заповед, с която назначава такава. Малко по-късно в системата била регистрирана другата заповед, от 25 май. Номерът й бил запазен в регистъра, без към момента на издаване на неговата заповед да е бил наличен самият документ. От адмистрацията поясниха, че това се налагало понякога, когато трябва да се спазят срокове, а съответният документ още не е изготвен. Този случай обаче очевидно не е такъв.

    Евгени Консулов допълни, че е поискал писмени обяснения от служителите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (48)

    • 1
      Ха
      хасковлия
      116 -9
      11:35, 31 май 2017
      Гледам и не вярвам как може да се разиграват такива циркове за пред хората. Е чак такова нещо не се беше случваво. То Георги Иванов пасти да яде до тези сегашните.
      • Д-
        Д-р Бостанджиев - сексолог
        22 -9
        15:03, 31 май 2017
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Пи
      ПИТАНЧО
      69 0
      11:50, 31 май 2017
      Хасково нет ако имате кураж пишете кой е подписал първата заповед и кой втората? Много е важно. Благодаря ви ако реагирате.
      • Za
        zapoznat
        56 -5
        12:07, 31 май 2017
        Първата Беливанов, втората Консулов.Ха сега да видим.
      • Za
        zapoznat
        26 -2
        12:10, 31 май 2017
        Звездичките са Б.е.л.и.в.а.н.ч.о
      • Пи
        ПИТАНЧО
        58 0
        12:12, 31 май 2017
        Жалко! Много прозрачно бе хора. Срам , абсолутна простащина! Повръща ми се!
      • Ga
        Gargara
        54 -25
        13:21, 31 май 2017
        Виждате ли наглостта на партийните назначения до къде могат да стигнат!!! Дръжте се кмете, дръжте се заради Хасково, не ни оставяйте на мафията, не искам детето ми да живее под тяхна диктатура, не искам детето ми да става гъзолизец, бехарактетен и подлога на такива, за да може да живее в Хасково!!!
    • 3
      Им
      Име *
      27 -4
      12:03, 31 май 2017
      Вижте сега дедовите аз тоя град честно си го спечелих като цунах на Кръстника +адника.

      Да си цалувал и ти - ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?
      Недей прави тъй бе, братко. Дотам ли ти беше достлука? Завиждаш ли ми, или какво? Разбирам да не беше властта в ръцете ни, да подсмърчахме отстрана - тогава хелбетя ще ти причерней и ще караш наред, с Особата барабар.
    • 4
      Са
      Само питам
      41 -1
      12:10, 31 май 2017
      "И за съжаление нещата изглеждат така – или партийните обръчи от фирми и назначения на доверени хора, или други, частни обръчи и съответните хора."
      Г-н Кръшков,това са Ваши думи.Бихте ли отговорили,това ли са единствените варианти за управление?И ако е "Да",кой вариант тече в момента?
      • Са
        Само питам
        22 -4
        12:38, 31 май 2017
        Като знаем лагерите,отговора Ви ме задоволява:)Само моля Ви,не пишете името си на шльокавица,все пак сте журналист:)
    • 5
      Пи
      ПИТАНЧО
      49 -3
      12:19, 31 май 2017
      Явно войната ГЕРБ б.ели.ванов е в ожесточена фаза. Той срещу заместниците. Той срещу командващите заместниците. Пошло. Хасково, Хасково явно много сте грешни!!!!!!
      • Го
        Гост
        60 -27
        13:00, 31 май 2017
        Не е Герб срещу Белванов, а ЗЕТ КАТО МЕД срещу Белванов. Жалко за добрия и честен кмет.
      • Ба
        бай драган
        35 -4
        15:23, 31 май 2017
        Като е бил толкова честен да не се е хващал с ГЕРБ. Като се е хванал, да си бере гайлето.
    • 6
      Ks
      Ks
      45 -19
      12:46, 31 май 2017
      Няма екип в общината. Контрольорката направи всичко на мармалад. Лошо е , че някой много я слуша и действа хаотично
    • 7
      Го
      Гост
      57 -17
      12:55, 31 май 2017
      Хохохо, Консулчо, кво правиш бе! Нагло та нагло.
      • Хо
        Хохохо
        24 -9
        15:43, 31 май 2017
        Ясно стана, кой е нагъл. На някой хорица не им е харесала комисията и са си направили нова заповед, че и със задна дата са си я извели.
    • 8
      E жалкко
      77 -10
      13:09, 31 май 2017
      Разсипахте този град - довършихте го. Нас не ни интересуват - тези неща, кой крив и кой прав ? Обикновенните хора ни интересува - да има бизнес среда, да няма толкоз безработица, да е чист града, да няма кучета, да се случват хубави неща, да си спазите предизборните обещания - да намалите таксите в детските градини / ОБЕЩАХТЕ/, да направите църквата в Орфей/ОБЕЩАХТЕ/, да привлечете инвестиции / ОБЕЩАХТЕ/, да управлявате прозрачно / ОБЕЩАХТЕ/, да намалите такса смет / ОБЕЩАХТЕ/.......... и ред други.
      А то какво стана - пълен колапс - само уволнения на кадърни хора и назначения на некадърни такива, какво става ????////
      В този град ли да си гледаме децата и да чакаме да имаме внуци тук ?
      В този град ли ?
      ПЪЛЕН КОЛАПС НА НАЙ-ЖАЛКИЯ КМЕТ В ИСТОРИЯТА НА ХАСКОВО
    • 9
      P.
      P.С
      26 -3
      13:39, 31 май 2017
      Безспорна е интригата, а какво правим сега и аз да попитам. Чии интереси се застъпиха. Алчност. Виждам път, виждам и перспектива, но тя е измамна в посоката, която сме тръгнали. Обвинения между власт и власт. Масата няма намеса. Това говори за страхлива маса.
    • 10
      Чи
      читател
      44 -6
      13:52, 31 май 2017
      Ай стига вече излагации,то бива некомпетентност и простотия,ама това минава всякаква граница. Като нямате кадри и като не можете да управлявате,къде сте тръгнали общината и държавата да оправяте,срам и позор. Поучихме се от грешките си,нагледахме се на простотии,да отиваме на избори и да се свърши с тази агония.
    • 11
      Ст
      странен
      29 -6
      14:04, 31 май 2017
      Не е зет срещу Беливанов, а е Жана и сие срещу Зет и сие
      • Ст
        странен
        20 -3
        14:07, 31 май 2017
        ж..а..н...а- защо криете името
    • 12
      Зо
      Зорница А.
      28 -13
      14:05, 31 май 2017
      Последните няколко седмици бяха тежки за община Хасково. Първият буреносен скандал започна след уволнението на Биляна Димитрова. Удар по крилото на ГЕРБ от самия кмет (явно той започва войната). Интересно защо обаче, кмета си смени позицията и върна Димитрова. По моето скромно мнение причината е, че сам не бе сигурен дали иска да влезе в тази битка. Има и друга опция - не е сигурен кой го подвежда, май се усети, че някакви там му мъти водите, но е вече късно. Като истински шахматист кмета трябва да знае, че фигурите не могат да се върнат след като си направил ход. Какво е важното обаче, обективно погледнато Кмета съвсем не е сигурен какво върши.
      Продължаваме напред и се стигна до скандал с някакви светофари. Явно нещо с тях не е наред, защото иначе нямаше да ни ги покажат. Ъперкът...
      Нещото, което пропуснах да спомена е едно име, което се върти из пространството и някак си търси мястото. Финансов контрол. Та това име е замесено и в двата скандала по един или друг начин. Единственото, което знаем за нея със сигурност е, че тя е част от екипа на кмета в областна.
      Знам ли...
    • 13
      Bl
      blabla
      29 -4
      14:11, 31 май 2017
      Заради личните си конфликти, ни обърнаха на МАЙМУНИ
    • 14
      Гр
      ГРАЖДАНКА
      50 -9
      14:16, 31 май 2017
      Подменени дати, комисии,отменени заповеди, всичкото им е такова.
      До сега за всеки ръководен пост, назначенията са нагласени.
      Уж обещаваха прозрачност, реални конкурси, всичкото било една голяма лъжа.
      Беливанов е честен човек, ама около него не са, жалко за града ни и за самите нас.
      • Гл
        гледай си гражданството
        25 -7
        14:46, 31 май 2017
        Колко да е честен, нали той самия ти ги обещава тези неща. Ако беше толкова честен нямаше да обещава заради ПОСТ. Сам си е виновен. Честен ама нищоправец, така е лесно да си честен
    • 15
      Гр
      ГРАЖДАНКА
      26 -9
      14:22, 31 май 2017
      Поздравления за Тодор Кръшков и Хасково НЕТ, че следят и пишат по въпросния казус.
    • 16
      Ян
      Ян Бибиян
      34 -8
      14:23, 31 май 2017
      Жалко е да, съдбата на толкова хора да бъде в ръцете на некадърници ! И защо беше цялата гимнастика защото на кака ви Жана не 'и се понрави секретаря ,а утре като и омръзне бай Добри (той и без друго е покорен слуга ) ще си имаме предсрочни избори Урааааа
    • 17
      Го
      гост
      43 -2
      14:27, 31 май 2017
      И това ако е управление на община и то на областен град. Смях .... Само интрити, разчистване на лични сметки, вживяване на едни обикновени хора заели малко по апетитни държавни длъжности..... Смешна, смешна работа... А бе хора, не забравяйте че всички сте временно на тези постове. Ако не сега, след 2 години ще има нови избори и тогава новия кмет пак ще си смени антуража. И за това не мога да разбера за какво се борите всички? А-а-а-а-а за пост, а от там и за пари.... И пари за какво - за коли, за къщи, или посто за да имате.............. Всички отиваме в 2-то метра и най-лошото че никой не знае кога му е писано това да се случи......
    • 18
      Ян
      Ян Бибиян
      30 -8
      14:36, 31 май 2017
      То не бяха светофари ,багери заплахи и т.н. списъка е дълъг на контрольорката ами така е драги зрители избрахме си кукла за кмет и сега си гледаме как разни ми ти повлекани 'и дърпат конците . Интригата е интересна когато я създават хора с мозък ,а ние тука си играем с номерца от селски вечеринки -иди си ,ела си....уволнена си ,ама не чакай май размислих ....
    • 19
      Ха
      Хасковлии,
      42 -4
      14:36, 31 май 2017
      не разбрахте ли,че си имаме Искра Фидосова,тя/той/ коли и беси,но Б.Б.не търпи такива и бързо ги изпраща там откъдето са дошли!Дано по-скоро разтури цирка.Виновен е кмета,че позволи друг да кметува и нарежда екипа.То не бяха братовчедки ,зетове,куми,съученици,майки ,бащи и синове и дъщери и съученици,бивши колеги и колежки от Обл.съвет и кой знае още какви и кои.Е то бива,бива ама бивол курбан не бива!
    • 20
      Ад
      адвокат XXL
      23 -3
      14:37, 31 май 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 21
      Не
      незнайко
      37 -9
      14:42, 31 май 2017
      И какво се оказва в крайна сметка, финансовия контрольор е по-важен от кмета.Не че нещо ама при бай Гошо някой знаеше ли кой е финансов контрольор и кой зам.кмет,хубави лоши нещата се случваха,сега само си мерят ...... и нищо не се случва в града.
    • 22
      Pp
      pppp
      36 -19
      14:47, 31 май 2017
      Г-жа Димитрова не е толкова работлива колкото си мислите, интриги, интриги.Но ще бъде назначена защото е човек на някой.
    • 23
      Ма
      мастикаджия
      12 -4
      14:48, 31 май 2017
      и аз искам
    • 24
      Pp
      pppp
      24 -19
      14:50, 31 май 2017
      Само сеири се правят по медиите, пак Димитрова ще бъде назначена то е ясно, а колко по кадърни хора има от нея, но там са едни и същи
      • Тя
        тя
        25 -13
        15:05, 31 май 2017
        На бас , че новия стар секретар ще е Билянка след като се смени председателя на комисията. Егати наглостта. Бойко КЪДЕ СИ? ще ти пишем!
    • 25
      Го
      гост
      40 -6
      15:26, 31 май 2017
      Един-единствен път имах възможност да общувам с г-жа или г-ца Финансов контрьол на община Хасково, когато прохождаше като такава в Областна администрация и какво да ви кажа: просто и знае устата и с приказки излиза че е много компетентна и много разбира от сметки и финансиране, но не е така. Просто длъжността й дава правомощия и ако срещу нея стои някой, който не разбира от "въртележки" ще остане с впечатлението, че тя е много-много компетентна. Но явно в общината е заобиколена от посредствени хора и номерата й минават....
    • 26
      Гл
      гледай си гражданството
      18 -4
      15:36, 31 май 2017
      незнайко е прав за едно, когато ти е мек... акъла всички ще се опитват да ти се качват на главата. осъзнай се кметьооо не е работата ти да си човека, а да се заобиколиш от умни хора. ама е късно вече
    • 27
      Ха
      Хахаа
      33 -17
      16:50, 31 май 2017
      Финансовата контрольорка има опит и стаж колкото килограмите на дебелата секретарка Биляна Димитова и Гаргата, че Биляна е склададжийка от Тоби, другата дето братчетката на ДД. ханъма вкъщи. Те освен от интриги друго от какво могат да разбират, че и неправомерно са назначени, защото нямат нужния стаж и опит и двете. Жалка работа жалка
    • 28
      Пр
      прокурор
      31 -4
      16:55, 31 май 2017
      дали прокуратурата ще се самосезира . Тук виждам няколко състава на престъпление извършени от господина издал заповед със задна дата , но едва ли председател на комисията е следвало да бъде прикурорска съпруга . Никито е свестен , проблема е защо Трендафилова се заплита в едно такова престъпно и нечистоплътно деяние . Не е уместно да е зам. кмет , още по малко е уместно да участва в спор водещ до правонарушения .
    • 29
      ??
      ?????
      22 -41
      18:09, 31 май 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 30
      Оо
      оооккк
      21 -5
      19:32, 31 май 2017
      Вече ме е срам, че съм хасковлия.Как можаха такива хора да ръководят града...А ние да си траем и да пием Уранжада.Срамота, драги кауни, срамота.
    • 31
      Чу
      ЧУДО
      20 -6
      21:25, 31 май 2017
      Казаха ,че трите госпожи са получили по 5000лева премий за изборите. вярно ли е? А А Аза това ли Балкански беше председател на комисията и черпеше с торта -така ли е?
    • 32
      Ко
      Коко
      17 -13
      23:46, 31 май 2017
      Моля Ви, кмете, като гражданин на родния ми град Хасково, подайте си оставката, не се справяте!!!
    • 33
      Го
      Гост
      25 -9
      07:42, 1 юни 2017
      Кмете, ние те избрахме съсъ 70% ! Дръж се, не се поддавай на натиска и на нелепата война срещу теб! Хората знаят какъв си, знаят и за зета като мед д.д., и за кумата б.д. и за всичките 20 нелепи назначения на зетя в общината. Изчиствай ваички и давай напред!
    • 34
      As
      ass
      11 -15
      09:09, 1 юни 2017
      Ако не беше ГЕРБ ,кметът щеше да види кметския ст... Виж коментара
      • Тр
        Троловеее
        6 -4
        14:07, 1 юни 2017
        Тъй ли ва артици? Белвивнов цял живот е бил на позиции, няма петно за нищо за 70 години! Кмета беше човека, който назначи ЗЕТ КАТО МЕД ПЕЕВ СКИ в Областта! Направи добро, сега яде л****!
    • 35
      Si
      sisi
      6 -8
      14:27, 1 юни 2017
      Точно така,няма петно,защото е толкова безличен,защото за всичкото това време не е направил нищо,НИЩО за този град,НЕ ИСКА ДА НАПРАВИ,но НЕ ДАВА И ДРУГИТЕ да покажат какво могат!

    Още новини

    Последни новини