От х:

Днес в x:

Сензацията Il Volo с концерт в София

Италианското трио Il Volo ("Полетът") е на европейско турне, като тримата млади тенори включиха в него и София. Заедно със симфоничен оркестър те ще пеят на 30 юни в Зала 1 на НДК. Столицата ни всъщност ще е тяхната последна европейска спирка преди да се отправят към залите в Максико, Аржентина, Бразилия и Чили.

Пиеро Бароне, Иняцо Боскето и Джанлука Джинобле са на 22, 23 и 24 години, но гласовете им надхвърлят далеч възможностите за възрастта им. Мечтата им е да повторят успеха на Тримата големи тенори Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти. На невероятен успех се радва и съвместното им изпълнение с легендата Масимо Раниери на неговата песен от 1969 г. "Quando L' Amore Diventa Poesia", известна като "Io ti amo".

Няколко десетилетия по-късно, триото освен с класическа опера иска да наложи и нов музикален стил попера - смесването на традиционната опера и класическата симфония с поп музиката.

Кариерата на Il Volo започва след появата им в италианското телевизионно шоу "Ti lascio una canzone" ("Оставям ти една песен") през 2009 г. Всеки от тях е самостоятелно и накрая победител става Джанлука Джинобле с песента на Андреа Бочели "Il mare calmo della sera". Името на групата е сменено на Il Volo през есента на 2010 г. През същата година излиза и първият им албум с едноименното заглавие Il Volo. През 2011 г. имат турне в САЩ. През февруари 2015 г. печелят италианския музикален фестивал Санремо и приемат да представят Италия на Евровизия същата година. На 23 май 2015 на големия финал в Евровизия с песента "Grande amore" те успяват да извоюват почетното трето място в класирането, като са първи в телевота на зрителите.

Поради големия интерес, местата за концерта вече са ограничени затова организаторите от BG Sound Stage пускат допълнителни билети от 40, 50 и 60 лв. Можете да резервирате билети ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини