От х:

Днес в x:

Делото за отстраняване от длъжност на кмета на Асеновград ще се гледа в сряда

Окръжна прокуратура в Пловдив внесе в съда искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов, за Радио "Фокус" - Пловдив, цитирайки говорителя на Съдебна палата.

Емил Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Срещу него има повдигнато и обвинение за това, че е допуснал осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство - охранителна зона на групов паметник на културата Метошка махала.

Срещу главния архитект Константин Атанасов са повдигнати три обвинения за извършени престъпления за това, че през месец ноември 2016 г. в Асеновград, в качеството си на длъжностно лице е поискал дар и е приел същия, който не му се следва, за да извърши действие по служба . да съгласува инвестиционен проект, като деянието е извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение и чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение. През месец октомври 2013 г. в Асеновград, в качеството си на длъжностно лице - главен архитект на община Асеновград, е поискал дар, който не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице. През месец март 2017 г. в Асеновград е допуснал осъществяване на противозаконна дейност - строителство, без изискуемото от Закона за културното наследство съгласуване на проектната документация за строителство в поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство - охранителна зона на групов паметник на културата "Метошка махала".

Делото ще се разгледа в Окръжен съд - Пловдив на 31 май от 13:30 часа в зала №10.

Източник: радио фокус

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини