От х:

Днес в x:

Деца от Хасково и Димитровград преписват Паисиевата история в с. Каснаково

Изображение 1 от 2

    Деца от Димитровград и Хасково ще влязат в ролята на последователи на Паисий и ще препишат „История славянобългарска“. Това ще се случи на 3-ти юни в района на една от най-известните местности в региона „Светилището на нимфите и Афродита“ край с.Каснаково.

    Инициативата е в рамките на 6-тото издание на празника „Здравей, лято!“.Децата ще преписват абзаци от Паисиевата история, а свитъците ще бъдат събрани и подвързани. Преписът ще се съхранява в библиотеката на читалище „Искра 1926“ в с.Каснаково, обяви председателят на културното средище Илияна Демирева.

    Освен хубавата инициатива за съхраняване на „История славянобългарска“ край село Каснаково този ден ще има голям празник за малките и големите деца, наситен с много настроение и различни атракциони, състезания и ателиета. „Идеята е освен да зарадваме децата и да им направим този празник, като подарък за 1-ви юни, целта ни е да покажем и красотата на Нимфериума, посочи кметът на с. Каснаково Тодор Атанасов. Празникът финансират с част от възнагражденията, които получават като общински съветници представителите от Коалиция „Да за Димитровград“. За децата от Димитровград, Меричлери и от с. Ябълково, които искат да присъстват на празника има организира и безплатен транспорт. Автобусите ще тръгват в 9.30 ч. от автогарата в Димитровград и от централните спирки в останалите населени места. Ако тази година има много деца и от Хасково на празника, през следващата ще организираме безплатен транспорт за извозване и от областния град, обяви председателят на сесийната група на „Да за Димитровград“ Стефан Димитров.

    Специални карти, които ще се раздават на място, ще ориентират към проявите на различните сцени.

    Изработване на кукли от плодове и зеленчуци, грим,ателиета по рисуване, татуиране, работа с грънчарско колело, са част от възможностите за забава на децата. По-малките ще могат да гледат и постановка на кукления театър “Хитър Петър“. За по-големите има надпревари с награди-спортни състезания и „Сцена на талантите“. Семейна вечеря, семейна пица, ваучери за книги и фотосесия, ще получат най-добрите.

    За всички деца на празника организаторите са осигурили безплатни сандвичи, вода и сладолед.

     Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини